Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Inkluder unge funksjonshemmede
Del artikkelen med venner og kolleger

Jobbressurs.no skal gi arbeidsgivere muligheten til å rekruttere unge funksjonshemmede. I tillegg til å inneholde utlyste stillinger inneholder nettsiden også råd om tilrettelegging, rettigheter og plikter i arbeidslivet.

- Mange unge med nedsatt funksjonsevne har negative erfaringer fra diskriminering. Når de ser at stillingene er utlyst på jobbressurs.no vet de at arbeidsgiveren har en åpen holdning til funksjonshemmede, sa styreleder for Unge Funksjonshemmede Adrian Tollefsen under relanseringen av portalen.
 
Stillingene som blir utlyst på portalen er ikke øremerket for folk med nedsatt funksjonsevne, og søkerne konkurrerer med andre arbeidssøkende på arbeidsmarkedet. Arbeidsgiverne som velger å bruke jobbressurs.no signaliserer imidlertid at de ønsker søknader fra arbeidsledige med nedsatt funksjonsevne.
 
Behov for alle i arbeid
 
Statens Vegvesen har vært sentrale i arbeidet med den nye jobbportalen. De jobber aktivt for å rekruttere kvalifisert arbeidskraft med nedsett funksjonsevne, og har bidratt med råd og finansiering i forbindelse med utvikling av portalen.
 
- Vi gjør dette både for å ta samfunnsansvar, og fordi vi trenger å rekruttere et stort antall nye arbeidstakere i årene framover, sa Statens Vegvesens direktør, Terje Moe Gustavsen.
 
Arbeid for alle var også politisk rådgiver i Arbeidsdepartementet Jon Reidar Øian sitt budskap under sitt innlegg.
 
- Hvem som er alle har utvidet seg gjennom tidene. I vår tid er det et viktig mål å inkludere funksjonshemmede i arbeidslivet, sa Øian.
 
Hvem står bak nettsiden? 

Unge funksjonshemmede står bak, og driver nettsiden. Unge funksjonshemmede er en samarbeidsorganisasjon mellom 30 ulike organisasjoner for ungdom med nedsettfunksjonsevne. De jobber for at flere skal komme seg ut i arbeid. Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?