Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Færre i fare for å miste jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Tall fra NAV viser at det er færre ansatte som har fått varsel om oppsigelse eller permittering sammenlignet med i fjor. I følge NAV er det langt færre meldinger om masseoppsigelser og permitteringer enn for ett år siden.

2 500 står i fare for å miste jobben, viser februartallene. Det er nesten halvparten så mange som på samme tid i fjor. Da hadde 4 900 fått varsel om oppsigelse eller permittering. Antall bedrifter som melder om nedbemanninger eller permitteringer er kraftig redusert fra 168 i fjor til 96 i år.

– Det siste halve året har arbeidsledigheten stabilisert seg, og den økonomiske situasjonen har forbedret seg betraktelig siden i fjor vinter. Tallene over varslede oppsigelser og permitteringer bekrefter at vi nå går mot en normalisering på arbeidsmarkedet, sier Stein Langeland, seksjonssjef i NAV.

Industriansatte mest utsatt

Sammenlignet med februar i fjor har 990 færre mottatt permitteringsvarsel i år og 1 400 færre har mottatt varsel om oppsigelse. Industriansatte har størst risiko for å bli oppsagt eller permittert. Over halvparten av varslene NAV har mottatt kommer fra industribedrifter.

Flest i Hordaland

Sammenlignet med for ett år er det nå langt færre personer som er berørt av nedbemanning og permitteringer. Størst nedgang i antall personer finner vi i Oslo og Akershus.

Det motsatte er tilfelle i Hordaland, hvor antall mulige permitteringer økte med 285 personer fra februar i fjor. Bedrifter i Hordaland har varslet permitteringer av 910 personer. Det er det høyeste tallet i hele landet, fulgt av Rogaland med 283 og Akershus med 180 mulige permitteringer.

Kilde: NAV


Legg til kommentar

27. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?