Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsmiljøopplæring må reguleres
Del artikkelen med venner og kolleger

Stadig flere firmaer tilbyr nå arbeidsmiljøopplæring på nett, der ledere blir tilbudt raske og enkle kurs for lovpålagt kompetanseøkning i hms- og arbeidsmiljø. LO-sekretær Trine Lise Sundnes har sett seg lei på problemet, og ønsker nå en godkjenningsordning.

- Markedet for HMS-opplæring må reguleres. Det mener LO-sekretær Trine Lise Sundnes. 

Under forrige ukes konferanse om arbeidsmiljøopplæring, på Folkets Hus i Oslo, var useriøse aktører ett av temaene som ble tatt opp. Både LO og Arbeidstilsynet var enige om at mengden useriøse tilbydere av HMS-kurs er et problem.

Løsningen kan være en godkjenningsordning i regi av Arbeidstilsynet, i følge Sundnes. Også direktør i Arbeidstilsynet Ingrid Finboe Svendsen, støtter forslaget.

”Obligatoriske kurs”

Sundnes har fått høre om flere eksempler der useriøse aktører tilbyr arbeidsledere enkle løsninger på kurs som skal være ”obligatoriske”.

- Vi har mange eksempler på useriøse aktører som skor seg på  ”uvitende” arbeidsgivere som betaler i dyre dommer for et par timers nettkurs, sier LO-sekretæren. En næringsdrivende fikk for en tid tilbake oppringing fra et slikt firma . Firmaet informerte om at det kurset de tilbød var pliktig og at de samarbeidet med Arbeidstilsynet. Kurset kunne man ta på nett. Det skulle ta en halv time og koste 3999 kroner – på tilbud. 

Med en godkjenningsordning vil de seriøse tilbyderne få bedre vilkår, slik at arbeidsmiljølovens krav og intensjoner kan følges opp bedre.

Ved årsskiftet 2009 ble en tilsvarende ordning innført for landets bedriftshelsetjenester. Les om godkjenningsordningen for BHT og dens positive effekt her.

[Les pressemelding fra LO


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?