Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gravid og i arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

NAV Harstad og Sør-Troms HMS-Tjeneste har gjennom økt tilrettelegging for gravide klart å redusere fraværet blant gravide med nesten 14 uker. Ved å gi ledere økt kompetanse om tilrettelegging har man klart å forebygge fraværet.
 
Medlemsbedriftene hos Sør-Troms HMS-Tjeneste kan vise til gode resultater som følge av oppfølgingen de har fått for tilrettelegging for gravide. Sør-Troms HMS-Tjeneste startet i 2008 et samarbeidsprosjekt med NAV Harstad som hadde som mål å redusere fraværet blant gravide.
 
Tidligere prosjekter har vist at uten tilrettelegging går de gravide ut i sykemeldinger midt i svangerskapet. Ved å øke kunnskapen blant ledere om betydningen av tilrettelegging for gravide, ønsket man å motvirke denne trenden og dermed forebygge sykefravær.
 
Målet med prosjektet var å oppnå økt kunnskap og forståelse for gravides arbeidssituasjon, utarbeide retningslinjer for gravide arbeidstakere for bedre tilrettelegging og derigjennom oppå en mer attraktiv arbeidsplass.
 
Tilrettelegging viktig
 
- I løpet av prosjektet har vi ved å bistå bedriftene i å ivareta og tilrettelegge for de gravide redusert sykefraværet med i gjennomsnitt 13,6 uker. Vi har vist at det er enkle tiltak som skal til for å skape et trygt og forsvarlig arbeidsmiljø for den gravide og barnet i magen, konkluderes det i sluttrapporten for prosjektet.
 
Rapporten konkluderer med at det er enkle tiltak som skal til for å skape et trygt og forsvarlig arbeidsmiljø for den gravide og barnet i magen. For å kunne opprettholde et lavt sykefravær blant de gravide er det viktig å ha fokus på tilrettelegging. Da er det viktig at bedriftene har tilgang på kompetanse i forhold til gravide i jobb. Sør-Troms HMS-Tjeneste ansatte en jordmor i bedriftshelsetjenesten for å oppnå økt kompetanse.
 


Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?