Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Få frikort uten å søke
Del artikkelen med venner og kolleger

I 2010 har NAV samlet opplysninger om de helseutgifter du har hatt som normalt inkluderes for et frikort. Fra 1. juni vil frikortet sendes automatisk til de som har hatt utgifter utover egenandelstaket på 1840 kroner.

- Den nye ordningen gjør at flere får oppfylt sine rettigheter, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Alle som passerer grensen for egenandeler på helsetjenester og medisiner i løpet av et kalenderår har krav på frikort. I dag må man selv samle kvitteringer og søke om frikort hos NAV. Det blir det slutt på fra 1.juni.

– Dette er et viktig bidrag til fornying og utvikling av en mer brukervennlig offentlig sektor, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Sendes i posten

- Fra 1.juni kommer frikortet automatisk i posten etter at du har betalt 1840 kroner i egenandeler. Har du betalt mer, blir det tilbakebetalt automatisk. Den nye ordningen vil sikre at alle med rett til frikort får oppfylt rettigheten på en enklere måte, sier divisjonsdirektør Christine Bergland i Helsedirektoratet.

Nå vil frikortet komme automatisk i posten etter at man har betalt 1.840 kroner i egenandeler. Hvis man har betalt mer, blir det tilbakebetalt automatisk. En automatisk ordning vil være spesielt gunstig for dem som ikke klarer å holde oversikt over betalte egenandeler.

Frikortet vil bli sendt til brukeren sammen med en oversikt over egenandelene som er registrert på ham eller henne. Målet er at alle skal få frikortet i posten innen tre uker etter at de har nådd frikortgrensen.

Ta vare på kvitteringer

Nesten en million nordmenn får frikort under egenandelstak 1 i år. Siden 2010 er et overgangsår, anbefales du å bruke kvitteringskortet som før og ta vare på kvitteringer for egenkontroll.

Du kan også reservere deg mot den automatiske frikortordningen. Da må du selv ta ansvar for å samle kvitteringer og søke om frikort.

Pasientreiser inkluderes fra 2011

Egenandeler fra pasientreiser med rekvisisjon blir ikke registrert automatisk i år. De som har denne typen reiser, skal sende kvitteringene til Pasientreiser i Skien for registrering i grunnlaget for frikort. Det er et mål at også disse egenandelene skal registreres automatisk fra 2011.

Den nye ordningen gjelder ikke frikort for egenandelstak 2. Dette er for eksempel egenandeler for undersøkelse og behandling hos fysioterapeut og enkelte former for tannsykdommer.

Telefontjeneste og nettsted

Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) overtar utsendelsen av frikort fra NAV. HELFO har opprettet en egen telefontjeneste i tillegg til nettsiden for å bistå de som har spørsmål om den nye ordningen. Frikorttelefonen har nummer 815 70 050.

[Les mer om frikortet på HELFOs nettsider]
[Les pressemelding fra HOD]


Legg til kommentar

23. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?