Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Unge i sommerjobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Mange ungdom opplever sitt første møte med arbeidslivet i sommeren. LOs sommerpatrulje passer på at rettighetene til unge arbeidstakere blir fulgt opp, og fjorårets aksjoner viser at de gjør et viktig arbeid.

I flere år har LOs sommerpatruljefulgt opp unge arbeidstakeres rettigheter, og deres besøk på norske arbeidsplasser i sommermånedene viser at mange ikke får det de har krav på. Av de 5 585 arbeidsplassene patruljen besøkte i 2009 brøt 1 015 (18%) loven. Av disse ble 450 anmeldt til offentlige tilsynsmyndigheter.

Krav på arbeidskontrakt

Et av punktene mange arbeidsgivere slurver med er å gi den ansatte ferievikaren en skriftlig arbeidskontrakt. Alle arbeidstakere har krav på en kontrakt der det står hvilke arbeidsoppgaver man har ansvar for, og hvor mye arbeid som forventes. Kontrakten bør dessuten inneholde informasjon om lønn, arbeidstid og prøvetid.

Arbeidstilsynet har en mal på ansettelskontrakt (last ned her), og kontrakten må undertegnes av begge parter for at den skal være gyldig.

Ta kontakt

I tillegg til spørsmål om arbeidskontrakt, er de vanligste spørsmålene relatert til lønn/minstelønn/tariff, diverse tillegg, overtidsbetaling, manglende lønnsutbetaling, lønnsslipp, frikort, feriepenger, sykepenger, alternativ betaling, tilkallingsvakter, opplæring og sosial dumping.

Du kan ta kontakt med Sommerpatruljen fra og med torsdag 10. juni på:

Telefon: 81 001 999
E-post:
sommerpatruljen@lo.no
SMS: Kodeord SP [din melding] til 2030

[Besøk LOs sommerpatrulje sine informasjonssider]


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?