Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


BHT sin rolle i virksomheten
Del artikkelen med venner og kolleger

STAMI og Arbeidstilsynet har revidert sin rapport om bedriftshelsetjenestens rolle i virksomhetene. Bedriftene rapporterer i større grad enn BHTene høy innsats for arbeidsmiljø og overvåking av arbeidshelse.

Rapporten baserer seg på 72 virksomheter fordelt på 7 regioner, og deres erfaringer med bruk av BHT. Formålet med samarbeidsprosjektet var å få mer kunnskap om hvilke tjenester som tilbys virksomhetene, og i hvilken grad virksomhetene og deres bedriftshelsetjeneste har et hensiktsmessig samarbeid og en god dialog. 

Variabel forståelse av innsats

Rapporten slår fast at det er en klar skjevhet mellom bedriftenes innsatsnivå og BHTenes erfaring av hvordan virksomhetene prioriterer arbeidsmiljøet. Virksomhetene rapporterer også at de prioriterer overvåking av arbeidshelse i større grad enn hva bedriftshelsetjenestene opplever og erfarer at de gjør. 

På samme måte sier bedriftshelsetjenestene at de leverer aktuelle tjenester innen kartlegging og informasjon, i større grad enn hva virksomheten oppfatter og forteller om. 

Bedriftshelsetjenestene og virksomhetene mener imidlertid at bedriftshelsetjenestene bidrar på dialogmøter i vesentlig større grad (65 -75 prosent) enn hva Arbeidstilsynets inspeksjon viser (32 prosent). 

Tilsynsdataene bekrefter at det fremdeles er viktig at Arbeidstilsynet fører utstrakt tilsyn med hvorledes den enkelte virksomhet bruker sin bedriftshelsetjeneste i forhold til forskriftens krav. Kun 33 prosent av virksomhetene har klarlagt at deres bedriftshelsetjeneste har tilstrekkelig kompetanse, slik forskriften pålegger. 

Aktive IA-bedrifter

Virksomheter med IA avtale bruker sin bedriftshelsetjeneste i større grad enn de uten, og de er også mer aktive i sitt sykefraværsarbeid.

[Les pressemelding fra STAMI]


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?