Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Økt arbeidsledighet
Del artikkelen med venner og kolleger

Antall arbeidsledige steg med 7 000 personer fra januar til april i følge tall fra Arbeidskraftsundersøkelsen (AKU) utført av SSB.

Arbeidsledigheten utgjorde 3,7 prosent av arbeidsstyrken, og økte med 0,3 prosentpoeng fra januar (gjennomsnitt i desember-februar) til april (gjennomsnitt mars-mai). Økningen fordeler seg likt blant menn og kvinner.

I samme periode steg antall registrerte arbeidsledige hos NAV med ca. 2 000 personer.

Stabil sysselsetting

De sesongjusterte tallene for sysselsettingen viser en nedgang på 4 000 personer. Dette er innenfor endringsmarginene i AKU, og sysselsettingen har derfor holdt seg stabil i perioden.

Arbeidsstyrken er summen av antall arbeidsledige og antall sysselsatte. Ettersom antall ledige har steget med 7 000 personer, samtidig som antallet sysselsatte har blitt redusert med 4 000, har det i perioden vært en oppgang i arbeidsstyrken på 3 000 personer.

Statistikk inkluderer kun bosatte

AKU dekker bare de som er registrert som bosatt i folkeregisteret. Personer som for eksempel arbeider i Norge uten å være bosatt her, eller som regner med å være bosatt i mindre enn seks måneder, er derfor ikke med i tallet på sysselsatte i AKU. Om disse mister jobben sin, vil de ikke gi reduksjon i sysselsettingen eller økning i arbeidsledigheten.

[Les pressemelding fra SSB]


Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?