Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Uendret arbeidsledighet
Del artikkelen med venner og kolleger

I løpet av juni ble det 200 flere registrerte arbeidsledige viser tall fra NAV. Det er tall arbeidsminister Hanne Bjurstrøm er godt fornøyd med.

- Jeg er godt fornøyd med at arbeidsledigheten i juni var stabil, i en tid med usikker økonomisk utvikling, særlig internasjonalt, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i en kommentar til de nye månedstallene fra NAV om arbeidsmarkedet.

71 600 helt arbeidsledige er nå registrert ved NAV, en økning på 3 prosent sammenlignet med juni i fjor. Arbeidsledigheten er nå på 2,8 prosent.

– Nå er det færre som melder seg arbeidsledige, men tallet på arbeidsledige som har vært registrert ved NAV mellom et og to år øker kraftig. Dette tyder på at det er vanskelig for de som har vært arbeidsledige lenge å finne nytt arbeid, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Mange har søkt arbeid lenge

Halvparten av de arbeidsledige har vært arbeidssøkere i over et halvt år. Størst vekst er det blant de som har søkt arbeid i mellom et og to år, der det nå er over dobbelt så mange arbeidsledige enn for et år siden.

Færre ledige stillinger

I juni blei det registrert 26 100 nye ledige stillinger, en nedgang på 13 prosent sammenlignet med i fjor. Nedgangen kom innen alle yrkesgrupper utenom industriarbeid og bygg og anlegg, der det var en økning i tallet på nye ledige stillinger på 20 prosent og en prosent.

Færre arbeidsledige i bygg og anlegg og industri

Sammenlignet med juni i fjor er det fem prosent færre arbeidsledige innen bygg og anlegg, og tre prosent færre innen industriarbeid. Blant personer uten yrkeserfaring er det en nedgang i arbeidsledigheten på fem prosent.

Arbeidsledige øker nå mest innen akademiske yrke og undervisning, med 22 prosent og 19 prosent flere arbeidsledige enn på same tid i fjor.

Selv om ledigheten nå går ned innen industriarbeid og bygg og anlegg, er det i disse yrkesgruppene at arbeidsledigheten er størst, med 4,4 prosent og 4,3 prosent. Ledighet er lavest innen undervisning med 1,0 prosent, blant ledere og innen helse- pleie og omsorg, begge yrkesgrupper med en ledighet på 1,1 prosent.

Nedgang i flere fylke

I Oppland er det nå 11 prosent færre arbeidsledige enn på samme tid i fjor. Også i Vestfold, Vest-Agder og i de nordligste fylkene fra og med Sør-Trøndelag er det en nedgang i ledigheten.

Størst økning i arbeidsledigheten opplever Sogn og Fjordane med 21 prosent flere arbeidslause sammenlignet med juni i fjor. Arbeidsledigheten er størst i Oslo med 3,7 prosent og lavest i Oppland med 2,0 prosent.

Kilde: NAV

Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?