Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Coca Cola vinner Mangfoldsprisen 2010
Del artikkelen med venner og kolleger

Gjennom et godt forankret mangfoldsarbeid har Coca Cola Drikker skapt en arbeidsplass med en spesielt høy andel ansatte med innvandrerbakgrunn. Årets vinner av Mangfoldsprisen viser andre virksomheter at det kan være lønnsomt å satse på inkludering.

Tidligere har Posten Norge, Ullevål Universitetssykehus, Hennig Olsen Is, Lørenskog Kommune og NRK vunnet Mangfoldsprisen. Årets vinner har ansatte fra 46 nasjoner og syv ulike religioner er representert. Av rundt 1000 ansatte har 17 prosent innvandrerbakgrunn.

- Coca-Cola Drikker rekrutterer til mangfold, samtidig skaper de gode muligheter for karriereutvikling internt. 7 av 10 nyansettelser skjer internt, og i dag har 13 prosent av lederne i Coca-Cola Drikker innvandrerbakgrunn, skriver juryen i sin begrunnelse.

God tilrettelegging

- Coca-Cola Drikker viser at det er mulig å få til et godt fungerende etnisk mangfold på arbeidsplassen, og ikke minst at det lønner seg, sier konstituert barne-, likestillings- og inkluderingsminister Tora Aasland som deler ut prisen.

Det er iverksatt en rekke tiltak for å bidra til god trivsel på arbeidsplassen og for å tilrettelegge for mangfoldet blant de ansatte:

  • Tilbud om norskkurs i arbeidstiden
  • Kantine med utvidet mattilbud
  • Fleksible ferieordninger
  • Feiring av alle landenes nasjonaldager
  • Bønnerom

Godt forankret arbeid

Målet med Mangfoldsprisen er å fremheve de gode eksemplene på mangfold som finnes i arbeidslivet, og som kan gi kunnskap og inspirasjon til andre. 

I Coca-Cola Drikker er mangfoldsarbeidet godt forankret i ledelsen i bedriften, de har et bevisst forhold til resultater i sin mangfoldssatsning, og ledelsen måles på dette.

- Med bedriftens systematiske arbeid for mangfold, innføring av tiltak og oppfølging gjennom målinger og evalueringer, er Coca-Cola Drikker et godt eksempel til etterfølgelse for andre, skriver juryen.

Juryen bestod i år av representanter fra NHO, UNIO, Akademikerne, Spekter, KIM og NAV. IMDi er sekreteriat for prisen.

[Les pressemelding fra IMDi]
[Les pressemelding fra AID]


Legg til kommentar

28. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?