Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Intensiverer BHT-godkjenning
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidstilsynet vil ved alle tilsyn av BHT-pliktige virksomheter kontrollere at virksomheten har en godkjent bedriftshelsetjeneste. Fremdeles finnes det BHT-er som ikke er godkjent, men for de fleste bedrifter er det likevel mulig å finne en godkjent BHT i nærområde.

Alle virksomheter i bransjene som har plikt til å knytte til seg godkjent bedrifthelsetjeneste (BHT), og tilbyderne av bedriftshelsetjenestene til disse må nå ha orden i sakene sine. I tiden fremover vil Arbeidstilsynet etterspørre dokumentasjon og planer for den godkjente BHTs arbeid i virksomheten i alle tilsyn i pliktvirksomheter.

Alle BHT-er skal godkjennes

Fremdeles finnes det BHT-er som ikke har gjennomført godkjenning av sin virksomhet. I følge Arbeidstilsynet ønsker noen bedriftshelsetjenester å tilby tjenestene sine kun til virksomheter som ikke er BHT-pliktig, for derfor å slippe godkjenning før utgangen av overgangsperioden som ble innført ved innføringen av ordningen. Dette er feil, og pliktvirksomheter som er knyttet til bedriftshelsetjenester som ikke kan dokumentere godkjenning, vil ved tilsyn få pålegg av Arbeidstilsynet om å knytte seg til bedriftshelsetjeneste som har godkjenningen i orden.

Overgangsordningen som varer frem til 31. desember 2012, er til for at bedriftshelsetjenester som ikke fyller vilkårene for godkjenning skal kunne ha en tidsperiode for å utvikle seg slik at de fyller vilkårene. Overgangsordningen innebærer at man kan få godkjent en plan for hvordan vilkårene i forskriften skal innfris. Bedriftshelsetjenester med godkjent plan kan levere tjenester på lik linje med godkjente i den tidsperioden som planen angir.

Bedriftshelsetjenester som ønsker godkjenning, men fortsatt ikke har søkt, må søke så fort som mulig, og altså også om de ikke på nåværende tidspunkt fyller vilkårene for godkjenning.

[Les pressemelding fra Arbeidstilsynet]
[Les mer på faktasidene til Arbeidstilsynet]


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?