Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Info om tungt og ensidig arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidstilsynet har samlet informasjon om tungt og ensidig arbeid. Begge former for arbeid innebærer økt risiko for muskel- og skjelettlidelser.

Ensidig arbeid

En del yrker er preget av ensidig gjentakelsesarbeid, noe som kan føre til muskel- og skjelettplager. Bransjer som er spesielt utsatt er renholdsbransjen, produksjonsbedrifter med samlebånd, callsenter/kundeservice og kontorer. 

Tiltak som kan gjøre arbeidet mindre ensformig for de ansatte er blant annet er å gi arbeidstaker mer variasjon i arbeidet, lære arbeidsteknikker og få medbestemmelse og ansvar.

Tung arbeid

På Arbeidstilsynets nye faktaside om tungt arbeid finner man blant annet informasjon om hva som bidrar til at arbeidet blir tungt og hva man kan gjøre for å lette arbeidet.

Typiske arbeidsoperasjoner er løfting, bæring, stabling, skyving, trekking, senking og vridning. Dette er forhold som hver for seg ikke behøver å være tunge, men som til sammen og over tid kan forårsake for høy totalbelastning.

Eksempler på bransjer med mye tungt arbeid er bl.a. helse- og omsorgssektoren, transport og lager, renovasjon og renhold, bygg og anlegg, landbruk, industri og hotell og restaurant.

[Les om ensidig arbeid på Arbeidstilsynet.no]
[Les om tungt arbeid på Arbeidstilsynet.no]


Legg til kommentar

27. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?