Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flere trener med godt arbeidsmiljø
Del artikkelen med venner og kolleger

En dansk undersøkelse slår fast at ansatte i et godt arbeidsmiljø også trener mer på jobben.  Troen på at de kan trene regelmessig er sammen med et godt psykososialt miljø avgjørende for om de ansatte ønsker å mosjonere på jobb.

Det Nationale Forskningcenter for Arbejdsmiljø (NFA) i Danmark har vurdert 132 personer i en undersøkelse av kontoransattes deltakelse i mosjon på arbeidsplassen. Deltakerne var i hovedsak kvinner som arbeider med pc og som ofte har hatt smerter i nakke- og skuldermuskler.

Treningen besto av en treningsøvelse som de ble oppfordret til å gjennomføre daglig i ti uker. Deltakerne fikk spørsmål om deres egen tro på gjennomføringen av treningen, samt om deres psykososiale arbeidsmiljø.

Klar sammenheng

Forskerne slår fast at det er en direkte sammenheng mellom hvor ofte den ansatte gjør øvelsen og deres psykososiale arbeidsmiljø. Ansatte i slike miljøer gjennomførte treningen oftest gjennom de 10 ukene. Undersøkelsen målte det psykososiale arbeidsmiljøet ved å se på følgende faktorer i arbeidet:

  • innflytelse på arbeidet
  • arbeidstempo
  • arbeidsmengde
  • forhold til kolleger

Egen tro fremmer mosjon

De ansattes egne tro på gjennomføringsgrad har også betydning for treningsviljen, i følge forskerne. Det avgjørende er om den ansatte har det travelt, skal trene alene eller ikke har tilgang til nødvendig treningsutstyr.

På bakgrunn av resultatene anbefaler forskerne at arbeidsgivere legger til rette for mosjon gjennom å ha fokus på arbeidsmiljø, og gi den ansatte tro og mulighet til å gjennomføre treningen på arbeidsplassen.

[Les pressemelding fra NFA]


Legg til kommentar

06. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?