Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


- Flere kvinner må i arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

Kvinnene er en stor uutnyttet ressurs for arbeidsmarkedet, og nå må det legges til rette for at flere kvinner kan bidra i større grad i arbeidslivet. Det mener Anne-Kari Bratten i et innlegg i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen.

- Det er et paradoks at i Norge, som er et av verdens mest likestilte land, tjener kvinner i snitt bare ca 60 prosent av det menn gjør, sier Anne-Kari Bratten, viseadministrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Mange deltidsarbeidende

En av hovedårsakene er i følge Bratten at mange kvinner jobber deltid, og mange kvinner velger å jobbe deltid. Ifølge skift/turnus-utvalget arbeider over 80 prosent av de med deltid frivillig deltid, noe som er en viktig grunn til de store forskjellene i lønn mellom kvinner og menn.

En undersøkelse gjort av Postbanken viser at 7 av 10 norske kvinner synes det er ok å bli forsørget av en mann. I tillegg viser statistikk at mens kvinner arbeider mindre desto flere barn hun får, velger menn å jobbe mer desto flere barn han får.

Mange kvinner i svangerskapspermisjon mener mannens jobb er viktigere enn deres egen, og bruker dette som begrunnelse for at de selv tar ut større del av permisjonen enn mannen. Samtidig er det et faktum at jo lenger en er borte fra jobb, jo svakere blir tilknytningen til arbeidslivet og mindre muligheter for karriereutvikling, får man.

Kindereggeffekt

- Kvinners inntekt må økes. Kvinnene representerer fortsatt en stor, uutnyttet ressurs for arbeidsmarkedet. Spekter vil jobbe aktivt for at blant annet utviklingen av virkemidler innenfor familie- og arbeidslivspolitikken bidrar til å utløse denne ressursen.  Større fleksibilitet i arbeidstidsordninger er også sentralt for å få flere kvinner til å jobbe mer. Ved å styrke kvinnene tilknytning til arbeidsmarkedet vil vi oppnå en kindereggeffekt. Vi vil oppnå klare likestillingseffekter, kvinnene får økt inntekt og den norske velferden sikres, understreker Bratten.

[Les pressemelding fra Spekter]


Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?