Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kvinnene dominerer i Sykle til Jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Fjorårets Sykle til Jobben aksjon var det første året der kvinnene var i flertall. Også i år regner arrangørene med godt oppmøte fra hele landet, og lanserer en egen CO2-kalkulator som årets nyhet.

For 38. gang arrangeres aktivitetskampanjen og i år går startsskuddet 3. mai med avslutning den 30. juni. I fjor var det hele 14 000 deltakere, noe som er en oppgang på 40 prosent sammenlignet med 2008. Påmeldingen for i år starer allerede i dag.

- Bedriftsidretten har i en årrekke skapt godfølelse og fellesskap på arbeidsplasser over hele landet. De siste årene har stadig flere bedriftsledere blitt mer bevisste på koblingen mellom fysisk aktivitet og HMS-tiltak. Med arbeidsplassen som arena, blir det en sosial ramme rundt aktiviteten. Dette er viktig for mange, og gjør at aktiviteten blir en del av hverdagen, sier Bolle.

Kvinnene i front

I 37 år har menn dominert aktivitetskampanjen med flest deltakere, men i 2010 var det flest kvinnelige deltakere. Fjorårets kampanje rekrutterte også langt flere deltakere fra offentlig sektor enn tidligere.

- Det er tydelig at det er skjedd en dreining i hvem vi treffer med Sykle til Jobben. Vi jobber aktivt for å motivere til aktive vaner som ikke går ut på dato, med bedriftsidrettslaget som primus motor, sier Svenn Erik Bolle, generalsekretær i Bedriftsidretten.

CO2-kalkulator

Nytt i årets kampanje er muligheten for å bruke en egen CO2-kalkulator for å se hvor mye mindre CO2-utslipp syklingen sparer miljøet.

-Sykle til Jobben gir en lang rekke positive bivirkninger. Hver enkelt deltaker bidrar til et sprekere Norge, med renere luft. Mange ser også at de sparer penger på å bruke reiseveien aktivt, og synes det er deilig å være ”ferdig trent” idet de kommer hjem fra jobb, sier Bolle.

Merk at Sykle til Jobben ikke bare er for de som sykler. 30 minutter om dagen er målet. Hvor, når og hvordan er opp til hver enkelt.

[Besøk Sykle til Jobben sine nettsider]


Legg til kommentar

27. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?