Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Fall i ledigheten
Del artikkelen med venner og kolleger

Økt behov for arbeidskraft i privat sektor har ført til et klart fall i arbeidsledigheten. Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm er glad for utviklingen og mener utviklingen er et resultat av regjeringens politikk.

I løpet av mars ble det 2 500 færre arbeidsledige, viser sesongjusterte tall fra NAV. For fjerde måned på rad har ledigheten falt og 2,9 prosent av arbeidsstyrken er nå ledig.

– Det går bedre i norsk økonomi og det er særlig det økte behovet for arbeidskraft i privat sektor som har bidratt til lavere arbeidsledighet, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Ved utgangen av mars var det registrert 74 200 helt ledige hos NAV. Det 5 600 færre enn for ett år siden.

Fornøyd arbeidsminister

– Jeg er glad for at situasjonen på arbeidsmarkedet stadig blir bedre. Dette viser at politikken vi fører gir resultat, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i en kommentar til NAVs arbeidsmarkedsstatistikk for mars.

Spesielt er nedgangen sterk i antallet nye arbeidsledige.

– Tallene viser at vi har hatt et skifte på arbeidsmarkedet og at det er stadig færre som opplever å bli arbeidsledige. Samtidig ser vi at det har blitt flere langtidsledige og at mange av de som ble ledige i kjølvannet av finanskrisen har problemer med å få seg jobb igjen, sier Lystad.

Flere ledige stillinger

Det ble i løpet av mars lyst ut ni prosent flere stillinger sammenlignet med samme måned i fjor. Det har blitt flest ledige jobber innen bygge- og anleggsyrker, ingeniør- og ikt-fag og industriarbeid. Innen butikk- og salgsarbeid, akademiske yrker og undervisning har det blitt færre ledige jobber.

– Tallet på ledige stillinger økar og tallet på arbeidsledige faller. Et bedre arbeidsmarked, gjør det lettere å få jobb for alle som ønsker arbeid, Dette er godt nytt for arbeidsledige og de mange personene med nedsatt arbeidsevne, legger statsråden til. 

[Les pressemelding fra NAV]
[Les pressemelding fra AID]


Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?