Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gir legene tilbakemelding
Del artikkelen med venner og kolleger

Nå skal fastlegene selv se hvordan deres sykemeldingspraksis er sammenlignet med gjennomsnittet i landet. NAV understreker at dette ikke er en kontroll, men et verktøy som skal gi legene mulighet til å reflektere og bevisstgjøre prosessen med sykemelding.

I månedsskifte mars/april vil fastlegene få tilsendt statistikk som viser hvordan de sykemelder sammenlignet med fastleger ellers i landet. Allerede til høsten vil denne statistikken være tilgjengelig via en elektronisk selvbetjeningsløsning der sykmelderne selv kan logge seg inn.

I tillegg til å gi en oversikt over hvor lange sykmeldinger fastlegene skriver for ulike diagnoser, skal legene også kunne se hvor mye de bruker gradert sykemelding i forhold til andre fastleger.

Prosjekt Sykmelder

Statistikken er en del av avtalen mellom partene i arbeidslivet og myndighetene i IA-protokollen av 24.02.10. Med Prosjekt Sykemelder skal man blant annet iverksette et system for regelmessig tilbakemelding til sykmelder om egen sykmeldingspraksis sammenlignet med andre.

Tilbakemeldingssystemet skal bidra til god kvalitet på sykmelders sykmeldingspraksis og dermed også bidra til god sykefraværsoppfølging av pasienter/brukere. Man ønsker også at sykmelder med tilbakemeldingen vil få mer kunnskap om egen sykmeldingspraksis.

I tillegg skal man i prosjektet utarbeide faglige veiledere til støtte for sykmeldingsarbeid, der statistikken vil være et viktig grunnlag. Dessuten skal prosjektet innføre en obligatorisk opplæring av sykmeldere.

[Les pressemelding hos NAV]


Legg til kommentar

23. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?