Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Jobbklubber mot arbeidsledighet
Del artikkelen med venner og kolleger

Jobbklubber er et nytt tiltak fra myndighetenes side i arbeidet med å bekjempe arbeidsledigheten. Det fremgår av regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2003 som ble offentliggjort i går.

Økt ledighet

Arbeidsledighet vil i år ramme vel 4,4 prosent av den yrkesaktive befolkningen, anslår regjeringen. Økningen er på vel 0,5 prosentpoeng i forhold til den generelle ledigheten i 2002. Regjeringen ønsker å overføre vel 230 millioner kroner for spesielle arbeidsmarkedstiltak som ikke ble brukt i fjor.

Jobbsøkertrening
I løpet av inneværende år er antall tiltaksplasser økt med 3.500 til i alt 12.150. Revidert nasjonalbudsjett legger opp til å øke tilbudet om målrettet jobbsøkertrening i jobbklubber med 1.000 plasser. Det legges opp til en rask gjennomstrømming, slik at det innenfor disse 1.000 plassene kan gis tilbud om jobbklubb til vesentlig flere personer i løpet av året.
Etter regjeringens oppfatning vil deltagelse i en jobbklubb sette ledige i stand til å drive mer intensiv og effektiv jobbsøking, og dermed øke mulighetene til å få arbeid.
I tillegg til fast betaling per deltager vil kursarrangører i denne ordningen motta bonus for hver deltager som formidles til jobb innenfor en fast tidsramme etter avsluttet kurs.

 
Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?