Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Jobbhåndbok på nett
Del artikkelen med venner og kolleger

LO har lansert en egen jobbhåndbok på nett. Håndboken er rettet mot ungdom i arbeidslivet og gir gode råd om dine rettigheter og plikter i arbeidslivet, samt tilgang til arbeidskontrakter og andre skjemaer.

I forbindelse med årets sommerpatrulje lanserte LO en egen jobbhåndbok på internett. Som ung og uerfaren i arbeidslivet er det mange

Krev skriftlig arbeidskontrakt

Alle arbeidsforhold bør reguleres med en kontrakt, og i følge Arbeidsmiljøloven har du krav på dette. Dette gjelder også for mindre oppdrag eller deltidsjobber. En arbeidskontrakt skal fortelle hvor mye du skal jobbe, når du skal jobbe og hvilke arbeidsoppgaver du har ansvar for.

Kontrakten gir også arbeidsgiver rettigheter dersom arbeidstaker forsømmer sine plikter. Håndboken inneholder en standard arbeidskontrakt som kan lastes ned.

Opplæring

Alle arbeidstakere har krav på opplæring, og under opplæringsperioden har man krav på lønn. Opplæringen gir deg en god innføringen i hvordan arbeidet skal gjøres på god og sikker måte. Under opplæringen vil du også få informasjon om regler for helse, miljø og sikkerhet, og hvilke lover og regler som gjelder på arbeidsplassen.

Andre spørsmål

Jobbhåndboken tar opp mange spørsmål om lønn. Dette er spørsmål som de ofte får fra unge i arbeidslivet, og håndboken gir blant annet svar på om du har krav på en høyere lønn, om arbeidsgiver kan foreta trekk i lønn, hvilke regler som gjelder for overtid eller hvis du blir syk og hva som skjer dersom din arbeidsgiver går konkurs.

I tillegg tar håndboken opp temaer som permittering, arbeidsledighet, dagmamma, likestilling, feriepenger, attest og oppsigelse.

[Les mer i LO sin jobbhåndbok]


Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?