Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


500 millioner kollektivreiser
Del artikkelen med venner og kolleger

Over 500 millioner ganger brukte personer norsk kollektivtrafikk i fjor, en oppgang på hele 21 millioner påstigninger fra 2009.

Tall frigitt i dag av Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at det blir stadig mer populært å bruke kollektivtrafikk som tog, båt og buss. Rundt regnet 21 000 000 flere ganger benyttet folk i Norge kollektiv fremkomstmiddel sett i sammenlikning med året tidligere.
 
Det var ikke overraskende høyest vekst i selve byområdene – hvor trenden med buss, sporvei og forstadsbane fortsetter.
 
Alle kollektivvarianter øker
 
Totalt sett endte antall påstigninger for 2010 på hele 505 millioner, en økning på 4,4 % fra 2009. To av tre påstigninger var på buss.
 
Trafikkveksten for sporvei og forstadsbane var i underkant av 6 %. Båt hadde en mer moderat passasjerøkning med 2 %, mens jernbane viste en veldig liten positiv endring.
 
Den meste av passasjervekst har skjedd i byområdene, med de tre største byene som står bak økningen. Passasjerøkningen har skjedd på tross av at utkjørt distanse i bussnæringen er redusert fra 2009 til 2010.
 
Bybanen sterk attributt
 
I Bergen ble Bybanen åpnet i juni, og ga dermed et tungt byks for det man i bransjen kaller det totale ”transportarbeidet”. Det er en betegnelse på antall ”passasjerkilometer” (som igjen betyr antall kilometer passasjerene har reist).
 
Transportarbeidet med buss over det ganske land økte enda mer enn antall påstigninger i forhold til 2009.
 
Kollektivtransport betegnes som reiser med buss, på skinner eller med passasjerbåter. Fly, drosje, bilferjer eller Hurtigruta faller ikke inn under denne kategorien.
 

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?