Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Unge ambassadører i yrkes-VM
Del artikkelen med venner og kolleger

I dag 5. oktober går startskuddet for yrkes-VM, der Norge har med 21 deltakere som skal forsvare det norske flaggets ære.

Yrkes-VM går denne gangen av stabelen i London, hvor intet mindre enn 1000 ungdommer fra 50 land skal konkurrere om å vinne verdens største konkurranse for yrkesfag.
 
- Deltakerne i VM i yrkesfag representerer kvalitet og skaperglede. De er veldig verdifulle ambassadører for yrkesfag, sier Gry Benedikte Sterner, spesialrådgiver i utdannings- og kompetansepolitikk i LO til Norsk Industri.
 
Konkurransen kalles WorldSkills og ender fire dager etterpå med konkurranser i 46 fullførte fagområder.
 
WorldSkills støttes av arbeidslivet
 
Sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway er glad for støtten WorldSkills får fra skoler, bedrifter, organisasjoner og partene i arbeidslivet, deriblant Norsk Industri.
 
- Sammen gjør vi samme sak, vi løfter yrkesfagene og heier på ivrige fagarbeidere. Det er verdifull kompetanse disse besitter. De skal ikke gjemmes bort, men vises fram for Norge og hele verden. Slik skal andre unge nordmenn bli inspirert til å stå på, til å yte sitt beste, til å finne ut hvilket yrke som passer best for dem!, formaner Lange.
 
- WorldSkills er med på å synligjøre yrkesfag på en positiv måte. Vi må få vist fram yrkesstoltheten, og det er det disse fine ungdommene gjør! Det er viktig å få opp mer entusiasme rundt yrkesfag, for vi er så avhengig av at flere norske ungdommer velger slike utdanningsretninger. Vi trenger mange nye fagarbeidere i samfunnet vårt, påpeker Sterner.
 
WorldSkills Norway er selv en organisasjon som arbeider for å bedre status, interesse og kvalitet på norsk yrkesutdanning. I ryggen har de blant annet NHO, LO og Utdanningsdirektoratet. LOs Sterner håper på edelt metall.
 
- Hele Norge heier på disse ungdommene nå. Det hadde vært gøy med medaljer, vi får se. Jeg er sikker på at de alle gjør sitt beste – og det er vi glade for uansett, melder Sterner.
 

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?