Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Regjeringens kuttplaner tapper funksjonshemmede
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen ønsker å kutte skattefradrag på medisiner, hjelpemidler og egenandeler. Det kan koste enkelte dyrt.

Funksjonshemmede og mennesker med kroniske sykdommer får dermed en større regning, noe flere interesseorganisasjoner frykter.
 
Jarl Ovesen i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) svarte kort overfor VGNett.
 
- Uten å si for mye, så er det ikke gitt at vi vil være fornøyde med det som kommer i budsjettet, sa Ovesen, assisterende generalsekretær i organisasjonen.

400 millioner kroner

Regjeringen har planer om å kutte ut retten funksjonshemmede og kronisk syke har til skattefradrag for utgiftene sykdommen deres gir dem. Innen neste fireårsperiode vil 60 000 personer som i dag har rett til fradrag på sykdomsutgifter, måtte venne seg til nye regler. Det nye Statsbudsjettet presenteres torsdag 6.oktober.
 
VG mener å sitte på tall som tilsier at Regjeringen kan spare rundt 400 millioner kroner årlig på å fjerne skattefradraget.
 
Interesseorganisasjonene er mest bekymret for at dette skal gå hardest ut over de som allerede har store regninger til hjelpemidler. Innsparingen på 400 millioner kroner årlig er tiltenkt skal gå til nye og gamle støtteordninger til den samme målgruppen som i dag får skattefradraget.
 
- Det er positivt at Finansdepartementet jobber med alternative ordninger, men det er samtidig klart at vi kan ikke støtte en utfasing av særfradragsordningen før gode nok alternativer er på plass. Og dessverre er det tydelig at det er langt igjen, sier rådgiver Linda Markham i Diabetesforbundet.
 

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?