Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nordmenn tredje rikest
Del artikkelen med venner og kolleger

Føler du som nordmann at du er fattig? Vel, du har bare to land i verden du kan forbedre standarden i.

En ny rapport fremlagt av den sveitsiske banken Credit Suisse tilsier at nordmenn er tredje rikest i verden. Sveitserne topper riking-lista.
 
Banken har lagt fram det de anonymt nok kaller ”World Wealth Report”. Her viser det seg at gjennomsnittsnordmannen i 2011 hadde en formue på 355 925 dollar, noe som tilsvarer to millioner kroner. Det var en økning på 17,6 prosent i forhold til fjoråret. Bolkene eiendom og løsøre inngår i summen i tillegg til finanskapital, skriver VGNett.
 
Andreplass
 
I Australia har de det også godt, og slår så vidt Norge. Hver voksen australier har en gjennomsnittlig formue på 396 745 dollar, altså 2,2 millioner kroner.
 
På verdensbasis økte husholdningens formue med hele 14 prosent i første halvår. Formuen vokser sterkest i Asia.
 
Topper listen
 
Men øverst på listen er altså Sveits. Sveitserne regelrett knuser enhver form for konkurranse, hvorpå hver voksen innbygger har en gjennomsnittlig formue på hele 540 010 dollar. Det tilsvarer ikke mindre enn 3 millioner kroner.

For å fortsette å prate om rike mennesker, har cirka 84 700 personer en formue på mer enn 50 millioner dollar. Omskrevet til norsk betyr det 280 millioner kroner i formue.
 
Den sveitsiske banken anslår at den globale formuen vil stige med 50 prosent til 345 billioner dollar innen 2016 – noe som vil si en vekst på 8,4 prosent hvert år.
 

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?