Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Frykter økt ventetid for pasienter
Del artikkelen med venner og kolleger

Tre minutter var satt av til FFOs synspunkter i Helse- og omsorgskomiteens høring om neste års budsjett. Det kan ende i lengre ventetider for pasienter.

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) hadde flere saker på lista under høringen i Helse- og omsorgskomiteen. Organisasjonen tok opp temaer som sykehusenes økonomi, rehabilitering og unge ut av aldershjemmene.
 
For ambisiøse tall
 
- Vi mener at det er altfor ambisiøst å forvente at kommunene allerede i første året av samhandlingsreformen skal kunne ta hele 0,8 prosent av den somatiske behandlingen, sier Liv Arum, generalsekretær i FFO på FFOs nettsider.
 
Budsjettforslaget ser 1 408 millioner kroner som skal tilføres sykehusene for at flere pasienter skal få behandling.
 
FFO stiller spørsmål ved hvorvidt 0,3 prosents aktivitetsvekst er nok for å kunne dempe for ventetiden pasienter får. Veksten i somatisk behandling er satt til 1,1 prosent. Med en ventet økt pasientbehandling på 0,8 prosent i kommunene, vil den reelle veksten i den somatiske behandlingen ende på stusselige 0,3 prosent.
 
I fjor lå aktivitetsveksten på 1 prosent.
 
- FFO frykter at ventetidene vil øke ytterligere på bakgrunn av den svake veksten det legges opp til. For å sikre at ventetidene ikke øker ber FFO komiteen om å anmode regjeringen om å øke bevilgningen til somatisk aktivitetsvekst i sykehusene, slik at aktivitetsøkningen tar høyde for 1 prosent vekst. Det samme som for 2011, forteller Arum.
 
Tre saker på papiret
 
Utover budsjettforslaget tok FFO tak i Oslo universitetssykehus’ økonomi, hvor FFO ba om en redegjørelse fra Stortinget om situasjonen. I tillegg satte FFO fokus på satsning på rehabilitering og habilitering i statsbudsjettet.
 
Den tredje saken FFO la fram, var at komiteen skulle følge opp tidligere stortingsvedtak om at ingen unge funksjonshemmede skal bosettes i alders- og sykehjem.
 

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?