Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Økende arbeidsledighet i Europa
Del artikkelen med venner og kolleger

Flere europeiske land sliter med økende tall over arbeidsledige. Tyskland er et lyspunkt i det EU karakteriserer som en alarmerende utvikling.

Både Spania og Storbritannia opplever fortsatt økning i ledighetstallene. Det nærmer seg hele fem millioner arbeidsledige spanjoler, og ledighetsprosenten ligger på svimlende 21,56 prosent.
 
Tredje kvartal dette året økte arbeidsledighetstallet med hele 145 000 spanske personer. Prosentandelen har ikke vært så høy siden 1996.
 
Og svingningene i det spanske arbeidsmarkedet har vært veldig store. Så kort tilbake som i 2007 nådde landet sin laveste ledighet med 7 prosent registrerte arbeidsledige. Syv av ti av dem som har blitt arbeidsledige nå, jobber innenfor bygg- og anleggsbransjen.
 
Storbritannia
 
I Storbritannia er det ikke noe særlig bedre. Arbeidsledigheten nådde sitt høyeste nivå på 17 år i løpet av perioden juni til august. 8,1 prosent av britene, som utgjør hele 2 570 000 personer, står uten arbeid. Nesten en million av disse er i aldersgruppen 16 til 24 år.
 
Man anslår at arbeidsledigheten i Storbritannia kan komme til å bikke tre millioner i løpet av 2012. I forhold til antall langtidsledige er det også relativt dystre tall: 850 000 personer melder inn at de har vært ledige over en lang periode.
 
- Alarmerende
 
EU-kommissær Laszlo Andor har ansvar for blant annet arbeidslivsspørsmål. For kort tid siden påpekte han i en tale den alarmerende utviklingen i det europeiske arbeidslivet med stadig flere som arbeider på a-typiske kontrakter.
 
Talen holdt han i forbindelse med EFFAT torsdag den 3.november. EFFAT er den europeiske fagorganisasjonen for ansatte innen næringsmiddel, landbruk og turisme.
 
– Den pågående krisen i Europa medfører at europeiske ledere må håndtere økende arbeidsledighet samtidig som de bidrar til en økonomisk bærekraftig politikk, sa han under talen sin. Han understreket også at det ikke bare var de som var uten jobb som var fattige. Kvaliteten på jobbene som skapes er viktig. Dette er med på å avgjøre om det er mulig å leve av dem, mente han.
 
Positivt i Tyskland
 
Tyskland er altså den lysende stjernen blant de europeiske landene. Der de fleste land ser et voksende problem i økende arbeidsledighet, sank antall arbeidsledige i Tyskland med 60 000 personer i oktober i år. Det utgjør 6,5 prosent, og nå er det 2,3 millioner ledige i Tyskland. Dette er det laveste tallet siden 1991, og den positive utviklingen får også konsekvenser for driften av arbeidsformidlingen. Her rapporteres det at det forventede underskuddet ser ut til å bli betydelig mindre enn fryktet.
 
book<

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?