Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tre metoder mot en kontrollfrik
Del artikkelen med venner og kolleger

Her følger tre hjelpemidler for hvordan du som ansatt kan sette en stopper for sjefens detaljstyring.

Kommafeil? For stor linjeavstand? Ikke akkurat de verste feilene man kan gjøre på jobb. Som mellomleder kan det derfor være irriterende å ha en sjef som til stadighet påpeker småfeil.
 
Det skriver den svenske nettsiden chef.se.
 
Detaljstyring av underordnede kan hindre dem fra å gjøre andre, viktigere oppgaver. Kundemøter, refleksjonstid eller medarbeidersamtaler kan altså miste tid til fordel for feil font i dokument eller tegnsettingsfeil.
 
Harvard Business Review har satt sammen tre sentrale tips for hvordan du skal møte sjefen som har feil fokus – en kontrollfrik.
 
1. Ikke kjemp mot
 
Prøv å forstå hvorfor sjefen din handler som han eller hun gjør, istedenfor å gå i mot sjefen. Hvis du forteller at du trenger større plass, kan det hende sjefen får mindre tiltro til deg.
 
2. Vis at du kan levere
 
Å gjøre seg fortjent til sin sjefs tiltro er smart for å passe inn i en sjefs bilde om at alle detaljer må være perfekt. Personer som detaljstyrer mener ofte at omgivelsene ikke lever opp til deres høye krav. Er rettskriving en av sjefens forser, bør du gjennomarbeide rapporter litt før du leverer dem.
 
3. Vær enige om ansvarsområder
 
For å unngå at sjefen din kontrollerer alle detaljer kan det være smart å ha en samtale innen du tar fatt på oppgavene du skal løse - hvor dere snakker om hvor mye han eller hun skal være delaktig i dine oppgaver.
 
Forklar hvordan du jobber og be om tilbakemelding. Hold fokus på målet, ikke de små detaljene.
 

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?