Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


En tredjedel vikarer arbeidsledig
Del artikkelen med venner og kolleger

En av tre ansatte i bemanningsbransjen var arbeidsledig før de fikk jobb som vikar.

En undersøkelse som Synovate Norge har laget for NHO Service viser dette. Hver tredje var registrert arbeidsledig før de ble ansatt som vikar. De færreste i bemanningsbransjen jobber heltid.
 
– Undersøkelsen viser et annet bilde av arbeidsforholdene enn det mytebaserte bildet som gjerne presenteres av ideologiske motstandere av bransjen, sier fagsjef Even Hagelien i NHO Service til NTB.
 
E24 skriver at vikarbyråene holder et harskt rykte i norsk næringsliv. På den ene side er de uunnværlige i enkelte bransjer. Samtidig mener noen at vikarbyråene trigger muligheten for sosial dumping og uverdige arbeidsforhold.
 
Roar Flåthen i LO er enig, og stemte i med harde ordelag under Fellesforbundets landsmøte nå i høse,
 
– Vi står overfor en ytterst farlig utvikling som delvis har knekt fagbevegelsen ute i Europa. Sosial dumping er et problem vi aldri blir ferdig med. Men vi skal ikke tillate dette her hjemme. Bare LO er sterkt nok til å ta opp kampen, sa Flåthen dengang.
 
Positiv bransje
 
NHO Service har som oppgave å organisere norske bemanningsselskaper, og deres mann Even Hagelien synes bransjen har fått unødvendig mye tyn.
 
– Bemanningsbransjen har positiv samfunnsverdi. Ved siden av å legge til rette for nødvendig fleksibilitet i arbeidslivet er bransjen en god og effektiv inngangsport til arbeidslivet, sier Hagelien til E24.no.
 
Hagelien henvender til Synovates undersøkelse. Den viser nemlig at 72 prosent er fornøyde med jobben og at enda flere opplever at den svarer godt til forventningene. Undersøkelsen viser også at 32 prosent var arbeidsledige før de fikk jobb som vikar, at hele 79 prosent av de ansatte i bemanningsselskaper får jobb innen en måned og at 69 prosent opplever at innleiebedriften er positiv til innleide medarbeidere.
 

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?