Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nord-norske ledertalent fester grep
Del artikkelen med venner og kolleger

Seks karer og en dame kjempet om tittelen ”Årets Ledertalent Nord-Norge” i 2011. E24 kårer i år ”Årets Ledertalent 2012”.

E24 har over flere år holdt konkurransen om å bli ”Årets Ledertalent”. Fjoråret så 32 år gamle Håvard Lillebo få den gjeve utmerkelsen.
 
Den ville han ikke la gå i glemmeboken. Han hvilte kort tid på laurbærene før han fant ut at det var heller få arenaer å treffe ledertalenter på i landsdelen.
 
- Det er få, eller ingen, arenaer der unge ledere kan møtes i nord. Hvorfor kan vi ikke bare samles? Målet er å bygge et regionalt nettverk av unge ledere, sier Lillebo til E24.
 
Hans motkonkurrenter om utmerkelsen ”Årets Ledertalent Nord-Norge” i 2011 samlet seg igjen over en middag for kort tid siden, der også E24 var tilstedet. Lillebo var selv ikke på plass, men det var blant annet Kristian Eilertsen, Roger Karlsen, Kurt Figenschau, Thomas K. Føre og Tommy Torvanger.
 
For fjoråret var også Asta Lassesen og Niclas Aafos med i nominasjonen.
                      
Peker ut kandidater for i år
 
Under nettstedets vei til kåringen av en verdig vinner, er det flere sjekkpunkter som skal avkrysses. De nominerte skal ha disse egenskapene:
* Det skal være ledertalenter under 35 år i næringslivet.
* Personen skal ha resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar.
 
For 2012 skal E24 igjen gjennom en fagjury finne Norges beste ledere i den rette aldersgruppen. Selekteringen skjedde slik under fjorårets kåring: juryen kåret først de ti mest talentfulle i fem landsdeler, for deretter å snevre utvalget inn til landets topp 10.
 
Fjorårets ledertalenter fra Nord-Norge jobber i solcelleutvikling, bank, fiskeforedling, konsulentfirma, møbelproduksjon, Hurtigruten, offshore-forsyning, bryggeri og fiskeeksport.
 
- Det er mange fellesnevnere på lederutfordringer. Om du leder en produksjonsbedrift for fisk eller solceller eller data, det er mange utfordringer som er like, som unge leder kanskje lurer på, sier Lillebo til E24.
 
- Hvordan navigere for og nå mål, å få gjennomslag og fremdrift. Hvordan tiltrekke seg investorer, knytte bankforbindelser, det er masse interessante problemstillinger, sier Lillebo. Han håper talentene kan bruke nettverket til å lære av hverandres erfaringer.
 
Ville samle talentene
 
Denne gang var det Thomas K. Føre, som selv har blitt nominert som ledertalent to ganger (2009 og 2011), som sto bak møtet.
 
- Jeg har lyst til å bli bedre kjent med de andre ledertalentene. Vi er folk i ulike bransjer, med ulike erfaringer og ansvar, men alle er unge ledere og har til felles at vi er utpekt som ledertalent, sier Føre til E24.
 
f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online bookx;>online bookx;> (8.3 2012)

Legg til kommentar

21. mars, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?