Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


«Årets Gründerkvinne 2012»
Del artikkelen med venner og kolleger

...vant en millioner kroner og heter Siri Skøien. Hun kan spare samfunnet for en kvart milliard.

32 år gamle Skøien har viet fire og et halvt år på å få innovasjonen sin ut på markedet. Med aktivitetsstyrt veibelysning skal lyset kun tennes når det trengs.
 
Det var ingen ringere enn nærings- og handelsministeren selv, Trond Giske, som delte ut prisen.
 
- Siri har vist at utholdenhet, tro på seg selv og sitt prosjekt er viktige suksesskriterier for en gründer. 30 prosent av norske gründere er kvinner, og vår ambisjon er å øke denne andelen, sier Trond Giske til Innovasjon Norges nettsider.

Million til prosjektet

Millionen hun ble tildelt, går ikke til nye bil i garasjen, men til videreutvikling av teknologien. Prispremien kommer fra NHD og Innovasjon Norge selv.
 
Prisen «Årets Gründerkvinne» blir delt ut hvert år, og skal løfte fram gode rollemodeller som kan inspirere andre kvinner til å bli det gründer.
 
- Siri er en god rollemodell som kan inspirere flere kvinner med gode ideer til å bli gründere, sier Giske videre til nettsiden. Hun var også nominert til prisen i 2010, men da var ikke produktet klargjort enda.

Global veilys-løsning

Skøiens innovative lyskontrollering gjør lyset intelligent, og sørger for at det er lys der det trengs, når det trengs. Hun har utarbeidet innovasjonen gjennom bedriften Comlight, og har nå altså klekket ut en global nyhet.
 
Utfordringen veilysene møter, er først og fremst klimatiske forhold. Prosjektets største problem er nemlig hvorvidt det tåler tøffe klima over lengre tid. Produktet er nå verifisert og bedriften har fått innvilget patent i ni land.

For Norge kan Skøiens innovasjon bety mange penger. Vi stiller med en million lyspunkter, noe som ferdig utregnet vil gi cirka 250 millioner kroner i besparingspotensialehvert år. For Europa, som holder hele 90 millioner lyspunkt, er besparingspotensialet altså intet mindre enn enormt.

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?