Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norsk oljelønning verdens høyeste
Del artikkelen med venner og kolleger

Har du jobb i den norske oljenæringen har du mer enn nok til salt i maten.

Norske oljelønninger er nemlig over dobbelt så høy som oljearbeidere i resten av verden tjener. Gjennomsnittslønnen har nå oversteget en million kroner i året.
 
Dagens Næringsliv skriver at gjennomsnittslønnen nå ligger på 1,07 millioner kroner i året, mens gjennomsnittet globalt ligger på 477 400 kroner. Norske lønningsposer følges av Australia på andreplass, fulgt av Brunei, Canada og USA.
 
Ikke overraskende
 
Hele 14 000 arbeidstakere i bransjen har deltatt i den årlige undersøkelsen, hvor over 50 land er involvert. Undersøkelsen er foretatt av rekrutteringsfirmaet Hays Oil & Gas.
 
- Jeg synes ikke tallene som presenteres for norske lønninger er overraskende høye, men at det er dobbelt så høyt som globale lønninger er mer overraskende, sier Marit Stykket, leder for Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO) til e24.no NITO er landets største organisasjon for ingeniører og teknologer.

Ifølge undersøkelsen venter én av tre oljearbeidere globalt at lønnen vil øke inntil 10 prosent i år.

Gjennomsnittene

Den norske gjennomsnittslønnen er, ifølge Hays Oil & Gas, 1,07 millioner kroner per år (180.300 dollar). Som skrevet følges Norge av Australia hvor lønnen er 164 000 dollar. Så kommer Brunei (140.500 dollar), Canada (128.700 dollar) og USA (124.000 dollar) – mens oljerike Saudi-Arabia plasserer seg litt over midten på stigen med 102.900 dollar.

- Vi må huske at dette bare er gjennomsnittslønnen. Det vil være mange norgesbaserte arbeidstagere som tjener betydelig mer, spesielt for etterspurte disipliner som subsea-ingeniører, sier Duncan Freer, administrerende direktør i Oil and Gas Job Search til dn.no. Firmaet hans har utført undersøkelsen i samarbeid med Hays Oil & Gas.

[Les mer i artikkel hos e24.no]
[Les mer i artikkel hos dn.no]


Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?