Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Eldre ansatte øker produktiviteten
Del artikkelen med venner og kolleger

Har du ansatte i aldersgruppen 45 til 67 år, skal du i følge studiene faktisk prise deg lykkelig!

Eldre arbeidstakere kan være veldig nyttig for arbeidsplassen, da undersøkelser melder om at produktivitet på generelt basis øker med alderen.
 
Studien som tilsier dette, er foretatt i Tyskland, hvor man sliter med store aldrende årskull – noe også våre brødre i Sverige har som utfordring. Germanerne har besluttet å heve pensjonsalderen til 67 år som motsvar til ”problemet”. Det skriver hmsmagasinet.no.
 
Som Sverige har Tyskland vanskeligheter med å skaffe ny jobb for eldre dersom de har blitt arbeidsløse etter omorganisasjoner eller nedbemanninger. Vanskelighetene man møter, skyldes ofte enkelt nok fordommer mot eldre arbeidskraft og deres arbeidsevne.
 
Ungfólene trekker ned
 
Studien tysk forskning har utført, er av de gjennomførte, og tilbakeviser fordommer om seniorarbeidskraft. En rapport det tyske arbeidsdepartementet om forskningsresultater fra ulikt hold, viser altså at produktiviteten generelt øker med alderen.
 
Gruppene i alderen 45-49 år er som samlet enhet 0,7 prosent bedre, mens de yngre arvtakerne i alderen 20-24 år produserer 0,3 prosent svakere. Til sammen blir det en forskjell på én prosent. 50-åringenes produktivitet synker noe, men forblir høyere enn 40-44-åringenes nivå.
 
Rapporten har også regnet ut noe enda mer interessant: i organisasjoner der det finnes arbeid som passer for personer i alderen 45-50 år, kan produktivitetsgevinsten bli så høy som to prosent.
 
Forbildet Tyskland
 
I sjangeren land som holder eldre i arbeid, stikker Tyskland fram som et foregangsland både når det gjelder forskningen om eldre arbeidskraft, produktivitet og arbeidsgivernes innstilling. Etter milleniumsfeiringen har økningen av ansatte mellom 60 og 64 steget mest i EU.
 
På den annen side når ikke Tyskland opp til den svenske sysselsettingsgraden for eldre arbeidstakere. Sverige har størst andel arbeidstakere i alderen 55-59 år i Europa.
 

Legg til kommentar

07. februar, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?