Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsledighet
Del artikkelen med venner og kolleger

Ledighetstallene fra Aetat viser en svakere økning i mai sammenlignet med de foregående månedene.  Allikevel betyr 87 200 helt ledige arbeidssøkere en økning på 29 prosent det siste året.  Opposisjonspartiene legger skylden på Regjeringens feilslåtte politikk.

-           Tallene fra Arbeidskraftundersøkelsen som Statistisk Sentralbyrå la fram i dag, viser at ledigheten fortsetter å stige. Det er alvorlig og trist at ledigheten har passert 100.000 når det justeres for sesongvariasjoner. Dette viser at Regjeringens sysselsettingspolitikk har vært mislykket, sier Arbeiderpartiets kommunalpolitiske talsmann Karl Eirik Schjøtt-Pedersen på Arbeiderpartiets internettsider.

Regjeringen har fått kritikk den siste tiden for å være passive i kampen mot arbeidsledigheten.  De har også blitt beskyldt for å bruke den økende arbeidsledigheten for å senke renten.

Industrien rammes hardest
Alle fylker opplever vekst i arbeidsledighetstallene.  Spesielt langs kysten i Sør-Norge er veksten sterk, grunnet mange oppsigelser i industrien.  Den høye renten kombinert med en sterk krone og usikre øknomiske tider internasjonalt har ført til lave inntekter og høye utgifter for mange bedrifter.  Den sterkeste økningen ser man blant ansatte i bygg- og anlegg.  Veksten i ledigheten gjør heller ikke forskjell på alder – her er veksten størst for personer mellom 20 og 24 år.

Høyre – ”Regjeringens politikk virker”
Sentralbankssjef Svein Gjedrem gav signaler om en sterk rentenedsettelse ved neste rentesetting i sitt foredrag tirsdag.  Grunnen til at man vurdere en drastisk endring er den lave inflasjonen og den lave veksten i norsk økonomi.  Med en lavere rente ønsker man å bidra til en sterkere vekst.

-            Rentenedgangen og lavere kronekurs er en klar seier for Regjeringens stramme budsjettpolitikk. Samarbeidsregjeringen har hele tiden holdt fast ved at et stramt budsjett er helt nødvendig for å trygge og skape arbeidsplasser. Nå kommer resultatene i form av lavere rente og svekket kronekurs, sier finansminister Per-Kristian Foss i en pressemelding. 

Han understreker at rentereduksjonen er det viktigste virkemiddelet for å hjelpe norske bedrifter opp på bena igjen:
-           Aller viktigst er rentereduksjonen for bedriftene. Fortsatt rentereduksjon er den beste medisin for å redusere ledigheten, sikre arbeidsplasser og styrke bedriftenes konkurranseevne.

a>
href=http://bookma

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?