Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Hjemmekontor mindre effektivt
Del artikkelen med venner og kolleger

Setter du «hjemme» foran «kontor», blir det en lite effektiv arbeidsdag. Det mener i alle fall de som har muligheten til det selv.

For i følge en spørreundersøkelse melder over to tredjedeler at det å ha hjemmekontor ikke fungerer like effektivt som det å jobbe fra selve kontoret. Hele 67,1 prosent synes kontoret er det beste stedet for å arbeide.
 
20,5 prosent sier de er mer effektive når de er hjemme og jobber, mens 5,1 prosent synes de gjør sin beste innsats på jobb under reise (!).
 
Arbeidslivsundersøkelsen er utført for bemanningsselskapet Xtra Personell.
 
Den forteller i følge E24.no videre at nesten halvparten av norske arbeidstakere den dag i dag har såkalte fleksible hjemmekontorordninger – og at en av tre melder at de gjerne skulle jobbet mer hjemmefra.
 
Bedre over lengre perspektiv
 
Bemanningsbyrået erkjenner at ansatte som har mulighet til hjemmekontor, kanskje ikke akkurat arbeider så hardt som man ville gjort på selve kontoret. Men Xtra Personell melder at arbeidsgiver nyter godt av dette i det lengre perspektiv:
 
- Tidligere undersøkelser har vist at fleksible arbeidstidsordninger gjør at mange jobber mer enn det de ellers ville ha gjort uten slike ordninger. Det betyr imidlertid ikke at man nødvendigvis er mer effektive når man sitter hjemme og jobber, sier administrerende direktør Hanne Zimmermann i Xtra personell Norge i en pressemelding, skriver nettstedet.
 
- Flere nedlagte arbeidstimer kan likevel kompensere for noe lavere effektivitet, og i sum er jeg sikker på at mange arbeidsgivere får bedre utbytte av å tilby fleksible arbeidstidsordninger for sine ansatte, fortsetter hun.
 
Penger åpner for «fjernjobbing»
 
Muligheten for hjemmekontorordninger er definitivt størst IT- og konsulentbransjen hvor hele 87,8 prosent nyter godt av slike ordninger.
 
Dette er også en type jobbing personer med høy lønn nyter best av. Det er faktisk funnet ut at hvis man tjener over 750 000 kroner i året, er det større sjanse for at arbeidsgiver legger til rette for det som kalles «fjernjobbing». Ikke færre enn 6 av 10 blant de spurte, hadde årlig inntekt over dette beløpet og sier at de nyter godt av tilbudet.
 
Undersøkelsen ble gjennomført av InFact og 1008 yrkesaktive nordmenn over 18 år deltok.
 

Verktøy til jobben

27. april, 2012

Karl-Erik T. Bjerkaas
27. april, 2012
1 innlegg

Legg til som kollega

I undersøkelsen, artikkelen til E24, og dermed deres legges det til grunn et alt for enkelt syn på effektivitet.

Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?