Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Har ikke råd til egne hjem
Del artikkelen med venner og kolleger

Ubetalte regninger er hovedgrunnen til at mange blir kastet på gaten. Samtidig øker antall tvangssalg med 30 prosent.

2 500 personer ble kastet ut fra hjemmet sitt i fjor, skriver E24.
 
- Selve utkastelsen er bare et symptom på at noe er feil, sier Alexander Dey hos namsfogden i Oslo til P4. I Oslo var manglende betaling grunnen til 93 prosent av utkastelsene.
 
- Leiemarkedet har blitt så dyrt at folk rett og slett ikke har råd, sier Dey.

P4 har funnet ut at det var hele 10 900 utkastelsessaker i Norge i fjor, hvorav drøyt en fjerdedel endte med aktiv utkastelse.

93 prosent av utkastelsene gjaldt ubetalt leie, men det var også utgåtte kontrakter, oppsigelser, husokkupasjon, rus og psykiatri som gjorde at noen måtte pakke sakene sine.

30 prosents økning

I Oslo i år har det også vært en økning i antall begjærte tvangssalg. I løpet av januar til mars mottok Oslo byfogdembete, som er instituttet for slike saker, hele 719 begjæringer om tvangssalg, noe som tilsvarte en økning på 30 prosent fra året før. For 2010 kom det inn 460 begjæringer.

For å ta hele statistikken: i hele 2011 kom 2 200 begjæringer om tvangssalg av fast eiendom og borettsandeler. Året før var tallet 2012, noe som gjør at fra 2007 til 2011 har antallet begjæringer økt med hele 41 prosent.

Færre utførte tvangssalg

- Trenden er altså at antall begjæringer har økt jevnt og trutt. Samtidig ser vi en stagnasjon og delvis nedgang i antall gjennomførte tvangssalg, sier administrasjonssjef Steinar Weseth i Oslo byfogdembete til E24.
 
I første kvartal i fjor ble det gjennomført 67 tvangssalg, mot 41 i samme periode i år. Byfogdembetet skriver på sine nettsider at det fra 2008 til 2011 var en markert økning i antall gjennomførte tvangssalg, men at det i 2011 flatet ut.

Tallene for begjæringer om tvangssalg inkluderer fast eiendom, borettsandeler – og adkomstdokumenter, ved for eksempel skjøte.

[Les mer i artikkel om utkastelser hos E24]
[Les mer i artikkel om begjæringer om tvangssalg hos E24]

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?