Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Danske arbeidere for slanking
Del artikkelen med venner og kolleger

I Danmark har arbeidstakerne få problemer med at sjefen deres forteller dem at de bør slanke seg.

Hos våre naboer i sør har nemlig hver fjerde kommune igangsatt et prosjekt for å slanke de ansatte. Og det er helt greit for danskene: syv av ti mener sjefen skal få jage dem ut på tredemølla. Det skriver Berlingske Business.
 
- Jeg er overrasket over at så mange synes at det er uproblematisk at sjefen beveger seg inn i den ansattes privatsfære, og blander seg i hans eller hennes vekt. Det pleier vi dansker å være veldig skeptiske over, sier Alexander Kjerulf, forfatter av flere bøker om arbeidsglede, til Berlingske Business.
 
Meningsmålingen som har funnet tallene, er gjennomført av analysebyrået Wilke. Det skriver E24.no.
 
100 millioner DKR
 
Hver fjerde kommune har altså kastet seg på treningsvogna, viser opptellingen Avisen.dk gjorde på bakgrunn av tall fra Forebyggelsesfonden, som har som overordnet mål å gi støtte til prosjekter som hindrer fysiske og psykiske plager i arbeidslivet.
 
Per nå har 24 av de 98 kommunene Danmark holder, fått rundt 100 millioner danske kroner til å bruke på å slanke medarbeiderne.
 
Positivt tiltak
 
Lederen i den danske Landsforeningen for Overvektige, Birgitte Hansen, mener det er positivt at det tas tak på arbeidsplassen.
 
- Det er ikke et spørsmål om skjønnhet eller kjolestørrelse når sjefen blander seg. Det er spørsmål om å forebygge at de ansatte blir syke, sier hun til Avisen.dk.
 
Blant undersøkelsens 406 danske deltakere, svarte to av ti at de mente det var en god idé at arbeidsgiver blander seg i de ansattes vekt. Halvparten mener det enten er «i orden» eller «akseptabelt», mens bare syv prosent mener det er «helt uakseptabelt» at sjefen blander seg inn.
 

Legg til kommentar

27. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?