Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nordmenn mest redd for helsa
Del artikkelen med venner og kolleger

Dårlig helse er det som er den største skremselsfaktoren for nordmenn når de ser mot sin pensjonstilværelse.

En skulle tru penger hadde alt å si i verden, men ikke for nordmenn. Folk flest her til lands håper å ønske pensjonstiden velkommen i god helse – størrelsen på pensjonen spiller ikke like stor rolle.
 
I Norge frykter en av tre mest av alt at de får svekket helse. Så følger ikke overraskende bekymring over økonomien (18,8 prosent). Det i følge en NTB-melding.
 
Spørreundersøkelsen som er foretatt for å finne ut av nordmenns framtidshåp, er foretatt blant kandidater i alderen 18 til 65 år (personer som alt var pensjonister var utelukket).
 
- Vil ikke slutte i jobben
 
Undersøkelsen viser også at jo eldre man blir, jo mer ser man frem til å tre ut i pensjonistenes rekker.
 
- I løpet av noen tiår har alderspensjonistene vært den befolkningsgruppe som har hatt den sterkeste inntektsutviklingen. Det er åpenbart at forventningen til egen økonomisk situasjon er radikalt endret i befolkningen, sier kommunikasjonsdirektør i KLP, Ole Jacob Frich til NTB.
 
Han legger til:
 
- Selv om mange ser frem til pensjonisttiden, er det likevel kun syv prosent som svarer at det å slutte i jobben er det man mest ser frem til. Man kan tolke dette som at det er et stort potensial for arbeidsgivere som vet å tilrettelegge for at ansatte kan stå lenger i jobb, sier Frich.
 
Kvinner tenker penger
 
- Vi ser at flere kvinner enn menn er redd for å få dårligere råd som pensjonist, sier Frich videre.

Mye kan tyde på at de har all rett til det:
 
- Dette oppleves nok også som en realitet med tanke på at flere kvinner enn menn jobber deltid, og dermed må se fram til en dårligere pensjon enn menn, sier han.
 
Morgendagens pensjonister, det vil si «dagens» deltakere i spørreundersøkelsen, er i følge KLPs mann realistiske i sin vurdering av egen økonomi som pensjonister. Bak det ligger for de fleste en viss trygghet.
 
- 75 prosent av alle nordmenn eier sin egen bolig. Det er en vesentlig høyere andel egeneid bolig enn andre i europeiske land. Boligformuen gir et økonomisk handlingsrom. Det illustreres ved at en økende andel eldre konverterer boligformuen til forbruk, legger han til.
 
Undersøkelsen NTB refererer til er gjort av InFact for Kommunal Landspensjonkasse (KLP).
 

Legg til kommentar

27. november, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?