Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Menn lever best i Sverige
Del artikkelen med venner og kolleger

Er du norsk mann, kan det være lurt å bevege seg over grensen til ”naboen”.

Eurostat har foretatt en ny undersøkelse, der de melder at svenske karer lever best, i følge LOs nettsider. Grunnlaget for påstanden er at menn gjennomsnittlig lever lenger og er friskere lenger enn i andre europeiske land.
 
I Sverige lever faktisk menn gjennomsnittlig helt til de er 79,6 år gamle, som er det nest høyeste tallet i blant EU27-landene. Bare Sveits slår dem, med 80,3 år. I Litauen er gjennomsnittet ikke mer enn 68 år, litt mer enn Latvia på 68,6 år.
 
Kvinner best forhold i Malta
 
For det andre kjønn taler statistikken best for Spania og Frankrike, hvor kvinner lever lengst. De er dog friskest i Malta. Levealder er ventet til å bli 85,3 år, og blant dem vil damen leve 63,7 år friske (Spania) eller 63,5 år i Frankrike. I Malta labber de rundt hele 71,6 år med frisk helse.
 
Kortest levealder finner vi i Romania og Bulgaria hvor den er på 77,4 år. Det er faktisk ganske få land kvinner ikke får feire sin åttiende årsdag. I 21 av EU27-landene er levetid på 80 år ventet. I Norge ligger den på 83,3 år (13.plass i undersøkelsen). For menn i moderlandet ligger den på 79 år. Av disse skal 69,6 (menn) og 69,7 (kvinner) være i beste velgående.
 
I gjennomsnitt lever kvinner og menn noe lenger i Eurosonen enn i EU 27. I overkant av et år lenger for begge kjønn.
 
Arbeidsledighet Europa rundt
 
Undersøkelsen Eurostat har utarbeidet, tar også for seg ”unemployment rate”, det vil si prosentvis arbeidsløshet i landene.
 
Her scorer Norge best av alle med sine 3,3 prosent arbeidsledighet. Østerrike er nest best med sine 4,2 prosent, tett fulgt av Nederland (4,4 prosent). Verst arbeidsforhold er det i Spania (21,7 prosent), Hellas (17,7 prosent) og Latvia og Litauen med sine 15,4 prosent.
 
Nabolandene våre holder 7,5 prosent i Sverige, 7,6 i Danmark og 7,8 prosent i Finland.
 

Legg til kommentar

28. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?