Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kurs i norsk HR-regelverk for utenlandske eiere
Del artikkelen med venner og kolleger

Utenlandske eiere møter ofte på mange utfordringer på norske arbeidsplasser og i norsk arbeidsliv. Et nytt kurs der norske utenlandske ledere og eiere møtes, skal øke forståelsen for kulturelle og historiske forskjeller, og gi kunnskap om lovverk, regelverk og forventninger i arbeidslivet.

Ved å inkludere både norsk ledelse og utenlandsk eier ønsker man å sikre en felles kunnskapsplattform. Dette vil gjøre integreringsprosessen enklere, da forventninger og formaliteter i arbeidslivet er bedre kjent og mulighetene for misforståelser færre.

Norske historie og arbeidslivsforhold

Kurset starter med en gjennomgang av Norges historie og arbeidsmarkedet her med forventninger til arbeid som er typisk for norske arbeidsliv. For eksempel vil mange arbeidstakere forvente å bli involvert i en beslutning, men aksepterer og forventer at sjefen har siste ord ved en avgjørelse.

For å vise forskjeller i arbeidsmarked og samfunn, tar kurset utgangspunkt i britenes oppfatning av norsk arbeidsliv. Det formelle, direkte og målrettede systemet er ofte overraskende for mange som for første gang møter norsk arbeidsliv. På samme måte er den høye arbeidsmoralen og høye ambisjonsnivå noe som diskuteres i kurset.

Kurset ser også på hvordan arbeidslivet er organisert med fagforeninger, samt regelverk som gjelder for arbeidslivet. Dette inkluderer arbeidsmiljøloven og rettigheter til ferie, pensjon, trygd, minstelønn og tariffer, samt en gjennomgang av arbeidskontrakten, lønnsforhandlinger, diskriminering og aksjeloven. Til sist ser kurset også på hvordan fusjoner og oppkjøp bør gjennomføres i Norge.

4. oktober i Stavanger

Kurset introduseres i Stavanger, der stadig flere selskaper opplever sterkere integrering med utenlandske selskaper.  Hele kurset foregår på engelsk og kursdag er satt til 4. oktober.

Meld deg på her.


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?