Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ledertalent ved Mack Ølbryggeri
Del artikkelen med venner og kolleger

Kåringen av ”Årets ledertalent” har tatt til igjen, og E24 åpner denne gangen med en ølbrygger fra nord.

For Roger Karlsen er 34 år og bryggeridirektør ved Mack. Bryggerdriften i Norge er fortsatt en bransje i motvind, men Mack bygger nytt.
 
Karlsen er spydspissen for Tromsøs stolthet. Macks kommersielle direktør og Årets Ledertalent i Nord-Norge vil at følelsen av stolthet skal bres utover den nordlige byens grenser.
 
- Vi håper jo egentlig å være en hel landsdels stolthet, og ikke bare Tromsøs, sier Karlsen til E24.
 
Karlsen-satsing fra Mack
 
Det er på fjerde året at E24 tar for seg konkurransen. Om Macks Karlsen sier juryen:
 
”- Han har et drivende konkurranseinstinkt, gjennomfører med energisk handlekraft og har alltid en god dose humor som trigger medarbeidernes prestasjoner. Han leverer til riktig tid og kvalitet. Ambisjonen er stor og viktig: å bygge norsk industri for fremtiden.”
 
Historien bak ansettelsen er en historie om et bryggeri som nektet å stenge kranene. Fire år tilbake var Mack-lokalene så slitte og gamle at det hemmet driften. Samtidig var den europeiske bryggeribransjen preget av nedleggelser – eller sammenslåing av bryggerier.
 
For Macks del var videre satsing noe som ville bli dyrt. På den annen side så det trolig ut til at det å sakke akterut ville bli dyrere. Derfor valgte styret i Mack å satse, blant annet ved å hente inn Karlsen.
 
- Det trigget meg voldsomt å komme hjem for å være med på et slikt industrieventyr i nord, sier siviløkonomen, som begynte som forsyningsdirektør og prosjektleder i Mack i 2010, videre til E24.
 
Juryen
 
Bak juryen står en solid gjeng. Først og fremst juryleder Trygve Walstad, seniorpartner i Delphi Consulting.
 
- De aller beste leverer ikke som forventet, men over forventningene, sier Walstad til E24.
 
Han er klar på hva som skiller talentene fra ”bare” å være et talent til å gå til topps i konkurransen.
 
- Viljen til å arbeide hardt med energi og engasjement for å levere, ikke bare som forventet, men over forventning, er det som skiller de fremste ledertalentene fra resten, sier han.
 
Sammen med Walstad sitter managing partner i Markup People, Cathrine Foss Stene. Det tredje jurymedlemmet er HR-direktør i industrikonsernet Aker Solutions, Sissel Lindland.
 
Konkurransen E24 lanserer årlig, presenterer de forskjellige landsdelenes vinnere utover oktober. Først 19.oktober kan en vinner gratuleres. Da kommer E24 med resultatene for Topp 100 i Norge og Årets Ledertalent.
 

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?