Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Regjeringen med behandlingsreiser likevel
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen hadde i utgangspunktet besluttet å kutte 25 millioner kroner i behandlingsreiser til utlandet. Nå ser det ut til at fløyten har fått en annen pipe.

For både SV, Ap og SP på Stortinget har snudd på flisa. De tre har blitt enige om å reversere regjeringens forslag, noe Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon jubler for.
 
- Mange har stor nytte av behandlingsreiser til varmere land. Vi er svært glade for å kunne melde at disse behandlingsreisene kan fortsette til neste år, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) på partiets nettsider.

- Dette er strålende gode nyheter. Kuttet skapte store reaksjoner blant våre organisasjoner. Behandlingsreiser er viktig for svært mange, og er avgjørende for helsen og livskvaliteten for flere funksjonshemmede og kronisk syke, sier en lettet generalsekretær i FFO, Liv Arum, på organisasjonens nettsider.

Varmt klima bedrer helsen

Både FFO og funksjonshemmedes organisasjoner reagerte kraftig på kuttet i reiser.

- Vi er svært glad for at behandlingsreiser er berget. En behandlingsreise til et varmt klima har for mange en svært positiv helseeffekt. Flere av våre medlemmer drar nytte av dette. Behandlingsreiser bidrar til at flere orker å stå i jobb og at medisinbruk reduseres, forklarer FFOs Arum.

Ordningen med behandlingsreiser til utlandet er hele 35 år gammel, og ble startet opp på grunn av manglende behandlingskapasitet i Norge. Flere av de såkalte kronikergruppene i det norske helsevesenet har fortsatt kapasitetsmangler, men denne ordningen oppfattes i dag som et faglig godt supplement. I tillegg er det et viktig alternativ til eksisterende tilbud i Norge.

Må videreutvides

Behovet for behandlingsreiser er i dag mye større enn tilbudet. Det er stadig flere som søker enn som får, bare omtrent halvparten blir innvilget plass til reise. Det er felles konsensus blant søkerne om at man ikke har mulighet til reise hvert år.
 
- Nå blir neste skritt å få utvidet denne ordningen, slik at alle som trenger det, får dette tilbudet, sier generalsekretær Arum.

SV sier behandlingstilbudet er liv laga. Partiets stortingsgruppe ble i følge egne nettsider overrasket da statsbudsjettet kom med innlagte kutt på behandlingsreiser.

- Evalueringen av ordningen har ikke vist noe som kunne gi grunnlag for kutt, forteller SVs Andersen.

[Les mer i artikkel hos FFO]

[Les mer i artikkel hos SV]

Legg til kommentar

23. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?