Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Større helseforskjeller gir Støre bekymringer
Del artikkelen med venner og kolleger

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre er bekymret over dårligere levekår blant funksjonshemmede og kronisk syke. Samtidig er nå regjeringens nye midler til jobbskapingsprosjekter – blant annet for personer med nedsatt arbeidsevne - søkbare.

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjons (FFO) hovedstyre holdt nylig et møte med ministeren, hvor et av temaene var funksjonshemmedes og kronisk sykes levekår kontra resten av befolkningen.
 
Særfradragsordningen skal nå fases ut, noe som betyr ytterligere økonomiske kjepper i hjulene for de nevnte gruppene. FFOs hovedstyre ønsket derfor å rette søkelyset mot merkostnader og utfordringene personene FFO representerer, møter daglig.
 
Ny rehabiliterinsplan forelagt Gahr Støre
 
Under møtet ble også temaene habilitering og rehabilitering tatt opp, hvor Gahr Støre fikk lagt for seg FFOs rehabiliteringsplattform, klar for lansering 30.januar.
 
Fra plattformen trakk hovedstyret spesiel frem tre saker. De ønsker blant annet at det skal innføres fritt rehabiliteringsvalg. Det skal også opprettes «koordinerende enhet» (KE) i alle norske kommuner.
 
I tillegg til dette ønsker FFO at habiliteringstilbudet til barn skal styrkes, og at en individuell plan må tas i bruk i langt større grad.
 
Søk midler til arbeidsprosjekter
 
Regjeringen og NAV åpner snart for å kunne søke om midler til jobbskapingsprosjekter, med frist 25. januar. Søknaden skal rettes til nærmeste NAV-fylke.
 
Det var like før jul at NAV selv meldte om at det var foreslått bevilget 13 580 000 kroner til arrangører av jobbskapingsprosjekter i Norge. Prosjektene som kan søke om støtte, er prosjekter som kan bidra til etablering av egen virksomhet og bedre sysselsettingsmulighetene for arbeidsledige og personer med nedsatt arbeidsevne.
 
De 13,5 millioner kronene er delt mellom 19 fylker. Prosjektene er ment å skulle gi veiledning og opplæring til arbeidssøkere som har som mål å etablere sin egen virksomhet.
 

Særfradragsordningen.

07. februar, 2013

morten netteland
07. februar, 2013
1 innlegg

Legg til som kollega

Å fjerne særfradragsordningen for kronisk syke og andre med store sykdomsutgifter,er noe av det tåpeligste og usolidariske regjeringen har fremmet,fordi dette fører til ØKT fattigdom blant denne gruppen,som er fattig nok fra før,dere lovet å fjerne fattigdom,men det er ikke til å komme forbi at under deres regjeringstid,har fattigdommen og klasseskiller økt! :( Som trygdet følger man lønnsoppgjøret til staten,som eg tror var på 3.6%d.å.ergo får man kr.6.7000 brutto mer i året,og blir fratatt det dobbelte i bostøtte,ergo har en uføretrygdet person INGEN reell "lønnsvekst"og den som er ufør/trygdet blir værende fattig!Det blir derfor helt FEIL å fjerne særfradragsordningen,da dette vil forverre situasjonen til den fattige ytterligere,og produsere sosialklienter,særdeles usolidarisk,misliker på det sterkeste!Dere tar fra de som har minst fra før! :( Med hilsen,Morten Netteland.

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?