Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Rogaland og Sogn & Fjordane fortsatt lavest ledighet
Del artikkelen med venner og kolleger

 Statistisk Sentralbyrå (SSB) melder at de to vestlandsfylkene begge står med lavest arbeidsledighet på 1,8 prosent. I det hele tatt er det stabilitet eller nedgang i ledigheten i 17 fylker.

I SSBs nye undersøkelser kommer det fram at det bare var to fylker som hadde en økning i antall personer registrert som arbeidsledige, fra 2011 til 2012: Telemark og Vest-Agder.

Men tar man for seg andelen helt ledige i prosent av arbeidsstyrken, er det kun Telemark som hadde en økning.

Gjennomsnittlig, året gjennom, endte Norge opp med 65 682 personer utenfor arbeid i 2012. Det er en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra 2,7 i 2011 til 2,5 prosents arbeidsledighet i 2012. Der Rogaland og Sogn & Fjordane kom godt ut, endte Østfold og Telemark i andre enden av skalaen som fylkene med høyest arbeidsledighet. Begge hadde 3,3 prosent.

Kjønnsmessig var den registrerte arbeidsledigheten blant menn høyest i Finnmark, med 3,9 prosent. Lavest var den i Rogaland med 1,8 prosent. Blant kvinnene var arbeidsledigheten høyest i Østfold, med 3,0 prosent, mens Sogn og Fjordane hadde lavest, med 1,6 prosent.

Lavest og høyest blant kommunene

Kommunen med lavest arbeidsledighet i Norge for 2012 var både Vik i Sogn & Fjordane og Sandøy i Møre og Romsdal. De hadde begge 0,7 prosents ledighet, fordelt på henholdsvis 0,9 prosent menn og 0,6 prosent kvinner, og 0,3 og 1,3 prosent.

En kuriositet til slutt:

Det høyeste, single tallet for arbeidsledighet i Norge for 2012, geografisk sett, sto kommunen Værøy for. Ikke nok med at de hadde høyest ledighet blant alle kommunene i Norge, med 8 prosent. De hadde også 3,9 prosents ledighet blant kvinnene – og hele 11,5 (!) prosents ledighet blant menn.

[Les mer i artikkel hos SSB]


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?