Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Aetat overtar ansvaret for Kvinnebasen
Del artikkelen med venner og kolleger

Fra og med 1. juli 2003 vil Aetat ha ansvaret for driften av Kvinnebasen.  Kvinnebasen er et verktøy for virksomheter som leter etter kvinner med høy kompetanse, samtidig som den gir kvinner som ønsker seg nye utfordringer muligheten til å markedsføre seg.  Basen har siden oppstart i 1999 vært driftet av Likestillingssenteret.

En undersøkelse gjort av Kvinnebasen, viser at basen blir godt brukt av næringslivet.  Selv om man ikke markedsfører seg som andre rekrutteringsselskaper, har nesten 30 prosent av kandidatene en eller flere henvendelser som et resultat av Kvinnebasen. 

Aetat overtar

Frem til 1. juli 2003 har Kvinnebasen vært driftet av Likestillingssenteret med Arbeids- og administrasjonsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet, Barne- og familiedepartementet og Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) som bidragsytere.

I dag driftes Kvinnebasen av Aetat med Arbeids- og administrasjonsdepartementet som eier.

-           Vi vet at det forekommer underrapportering, og dette gjør at vi kan regne med at enda flere har fått henvendelser, sier Linda Kartawich rådgiver på Kvinnebasen på Kvinnebasen sine nettsider.

Kvinnebasen har som hovedhensikt å synliggjøre dyktige kvinner som ønsker seg styreverv eller lederstillinger.  I dag har databasen 2270 registrerte kvinner.

Styreverv
Kvinnebasen har opplevd større pågang fra det private næringsliv enn fra det offentlige.  Vel 15 prosent av henvendelsene dreier seg om styreverv i private bedrifter.  Styreverv i offentlig sektor og organisasjoner står får kun 10 prosent av henvendelsene. 

Allikevel er det jobbtilbud fra rekrutteringsselskaper som står for flest henvendelser.  Hele 30 prosent av alle forespørsler kommer fra disse.  I tillegg står jobbtilbud direkte fra arbeidsgiver for vel 8 prosent.  Kvinnebasen får også mange forespørsler fra media, og om å holde foredrag.

-           Jeg tror kvinnebasen fungere som en idébank for dem jobber med rekruttering. Kvinnebasen har først og fremst en funksjon som består i å synliggjøre dyktige kvinner. I 2002 har mange av våre kandidater vært i medias søkelys, sier Kartawich. 

Av alle forespørslene har 48 prosent fått et positivt utfall.  Spesielt positive har kandidatene i Kvinnebasen vært til styreverv, der hele 60 prosent har takket ja til tilbudet. 

Likestilling i norske styrerom
Kvinnebasen er et viktig virkemiddel i regjeringens satsing mot et likere stilt næringsliv.  Regjeringen har allerede foreslått en lov som vil sikre minimum 40 prosent andel av begge kjønn i norske bedrifter


Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?