Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Hva velger du å fylle på tanken?
Del artikkelen med venner og kolleger

Selv sitter jeg og kjenner litt etter, og jo – jeg er litt tørst, og tar dermed en slurk kaffe for å effektivt terminere den følelsen. Det virker fint, kroppen godtar det og jeg mister følelsen av å være tørst. Burde det ikke stått et vannglass her i stedet?

 

Vi har spurt ernæringsfysiolog Kari Bugge hos Grete Roede AS om ikke vann fortsatt er viktig å drikke?

 - Vann er helt klart viktig å drikke, og særlig når kroppen ber om det via følelsen av å være tørst.

Ofte gjør folk akkurat som du, og drikker kaffe eller te – som i tillegg til å være vanndrivende også inneholder stoffer som kroppen må kvitte seg med senere. Til dette trenger kroppen vann.

Vann er dessuten meget bra i kombinasjon med vektnedgang, fordi vann ikke inneholder noen kalorier eller tilleggsstoffer som kroppen ikke trenger.

Tilstrekkelig med vann bidrar også til å holde orden på fordøyelsen For de som spiser fiberrik mat, er det ekstra viktig med vann – da fiber i tarmen binder væske.

 

Vannmoten sier jo at vi bør drikke masse vann om dagen?

 - Ja, og vann er den beste tørstedrikken. Hvis man gir kroppen vann når den er tørst, og heller drikker nytelsesdrikker som kaffe og brus av og til uten at man nødvendigvis er tørst vil man unngå å føle seg sliten eller få vondt i hodet som et resultat av mangel på vann.

Norge er på toppen i Europa når det gjelder inntak av brus og mineralvann. Brus gir kroppen unødig energi i tillegg til unyttige stoffer som kroppen igjen må  skille ut og kvitte seg med. Det å drikke vann er en sunn vane, og jeg ser bare fordeler med en dreining mot mer vann fremfor kaffe og brus.

 

Vi konkluderer med at vann fortsatt er viktig å drikke, og særlig når du kjenner at du er tørst!

 

 

Relaterte linker:

http://www.aftenposten.no/forbruker/helse/article.jhtml?articleID=380261

http://www.greteroede.no


Legg til kommentar

27. november, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?