Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


- Nedgang i ledigheten over nyttår
Del artikkelen med venner og kolleger

Ved juletider tror finansminister Per- Kristian Foss at ledighetstoppen er nådd. Finansministeren tror arbeidsledigheten når toppen en gang på høsten og at kurven vil snu rundt årsskiftet. Ekspertene er imidlertid delt i synet på Foss' prognoser.

Flater ut
-             Arbeidsledigheten vil nå flate ut. Den vil trolig vokse litt ut året, men over jul går den ned, sa Foss på et møte i forbindelse med valgkampstarten i Nordland nylig. Samtidig skrøt finansministeren av lavere renter og kronekurs, vel vitende om i kjølvannet av dette stiger arbeidsledigheten.

Trenden snudd

-           Den økonomiske nedgangen har snudd. Alle tegn tyder nå på at vi er i ferd med å få en økonomisk vekst. Eksportnæringen tjener på at kronekurs og renten er satt ned. Forbruket øker og bedriftslederne er for første gang på lenge optimistiske når det gjelder fremtiden. Det betyr ikke at alt er fryd og gammen, for eksempel er ledigheten fortsatt økende, men trenden har snudd, sier Foss.
De påstått gode resultatene skal, sammen med de kjente mantra "skole og privatisering", gi Høyere det nødvendige løftet i høstens kommune- og fylkestingsvalg.

-            Regjeringen har fått mye kritikk for stramme budsjett. Nå ser vi virkningene av dette. Det er viktig for Høyre å få frem at nå går det bedre og hvorfor det går bedre. En langsiktig og fornuftig økonomiske politikk er årsaken, sier Foss.

Ekspertene delt
Daglig leder i Prognosesenteret AS, Bjørn-Erik Øye, mener Finansminister Per-Kristian Foss har helt rett når han spår at ledighetstallene vil snu over nyttår.
-            Finansministeren gir uttrykk for et syn ekspertene deler. Vi forventer økonomisk vekst i 2004, og det skal ikke rare veksten til før arbeidsledighetstallene snur, sier Øye til Aftenposten.

Professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, Steinar Holden, mener imidlertid finansministeren tar vel hardt i.
-           Dette høres vel optimistisk ut. Vi har hatt et meget svakt arbeidsmarked lenge, og det vil ta tid før det tar seg opp, sier Holden, og peker på at det har vært og fortsatt er veldig vanskelig for mange å finne en jobb.

-           Jeg tror ikke den trenden vil snu så raskt som Foss vil ha det til. Jeg tror det er mer sannsynlig at ledighetstallene flater noe ut over tid, enn at de snur så raskt som over nyttår, sier Holden.
 

a>
href=http://bookmarksme.com >online book (14.8 2003)

Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?