Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsledige tvinges til sosialkontoret
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsledige vil få en "lønnsreduksjon" på rundt 9 prosent når de nye reglene for dagpenger får full effekt fra 2004, skriver LO-nytt. Prosjektlederen ved Aetat i Kristiansand, Kirsten Fløgstad, frykter at flere arbeidsledige blir tvunget på sosialen.

 

Flere sosialklienter

Prosjektleder Kristen Fløgstad ved Aetat i Kristiansand frykter at dette vil gi flere sosialklienter.

Frem til årsskiftet 2002/2003 fikk alle som mottok ledighetstrygd et ferietillegg. Dette er nå fjernet, men siden opptjeningen skjedde i fjor, fikk ledige utbetaling i år.

Utredninger viser at staten regner med å tjene 1,5 milliarder kroner på innstramminger i ledighetstrygden. Fløgstad sier at man bare kan spekulere på hvorfor regjeringen velger å kutte så mye i ledighetsordningene, samtidig som det gis skatte- og avgiftslette til dem som har mye fra før.

 

Vanskeligere å få ledighetstrygd

Nåløyet for å få ledighetstrygd blir trangere med de nye reglene. Nå må man tjene minst 85.292 kroner (1.5 G) for å ha krav på dagpenger. I fjor måtte ledige ha tjent rundt 67.500 kroner (1.25 G) for å ha krav på dagpenger. Dessuten må en person være minst 50 prosent arbeidsledig for å motta dagpenger. Fram til årsskiftet holdt det at man hadde fått redusert arbeidstiden med 40 prosent.

-           Jeg synes det er litt merkelig at det kommer en så stor endring som dette, samtidig med at ledigheten øker. I oppgangstider hadde det vært lettere å få folk ut i arbeid. Nå er det blitt vanskeligere, og samtidig reduserer man altså ytelsene til de arbeidsledige, sier Kristen Fløgstad til LO-nytt.

 

Kilde: NTB og LO-nytt.

 


Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?