Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Fritt sykehusvalg
Del artikkelen med venner og kolleger

Denne uken offentliggjorde Sosial- og helsedirektoratet informasjon om ni ulike kvalitetsmål på norske sykehus.  Målet er et mer riktig fritt sykehusvalg, der denne informasjonen om sykehusene vil gi pasientene et bedre utgangspunkt før de velger behandlingssted.

Helseminister Dagfinn Høybråten understreket ønske om et mer reelt fritt sykehusvalg som et viktig argument for publiseringen.
-            Kvalitetsmålene vil bidra til at pasientene kan gjøre mer kvalifiserte valg av sykehus. Samtidig vil de også være et bidrag i arbeidet med kvalitetsutviklingen i den enkelte institusjon, og de gir viktig styringsinformasjon til ledelsen ved sykehusene og i de regionale helseforetakene, sier Høybråten.

-           Dagen i dag er en merkedag og milepæl i vår korte historie, sa direktør i Sosial- og Helsedirektoratet Bjørn-Inge Larsen under lanseringen mandag.

Flere kvalitetsindikatorer
Nettstedet www.sykehusvalg.net (som ikke må forveksles med www.sykehusvalg.no)  har fra før av informasjon om ventetider ved 90 ulike behandlingstyper ved norske sykehus.  Nå inneholder også internettsidene ni kvalitetsmål som gir indikatorer på alt fra pasienttilfredshet, epikrisetid og korridorpasienter.

Kvalitetsmål
·          Pasienttilfredshet (pasientens vurdering av standard, pasienterfaring med personalet, pasientens vurdering av organisering og pasientens vurdering av informasjon)
·          Liggetid før operasjon for lårhalsbrudd
·          Epikrisetid (det vil si tid før fastlegen får brev med informasjon om pasientens opphold i sykehus)
·          Korridorpasienter
·          Sykehusinfeksjoner
·          Tvungen innskrivning i psykiatrisk institusjon

(11.9 2003)


Legg til kommentar

28. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?