Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vaksine mot kreft
Del artikkelen med venner og kolleger

Allerede er det startet et prøveprosjekt i Norge, der frivillige kvinner får vaksine mot livmorhalskreft. Men den tyske kreftforskeren, Harald zur Hausen, mener at  vaksiner kan forhindre 1 million nye krefttilfeller hvert år i verden.  Selv om en slik vaksine reduserer faren er det mange steg du selv kan gå for å unngå kreft.

På den internasjonale kreftkongressen i Oslo denne sommeren, hevdet zur Hausen at så opptil 15 prosent av de årlige krefttilfellene hos kvinner kan forhindres ved hjelp av vaksine.  Hos menn vil tilsvarende tall ligge på 10 prosent. 

zur Hausen forsker på kreft som oppstår etter virusangrep. Livmorhalskreft kommer av HPV-viruset, mens hepatitt B-viruset kan gi leverkreft.  I følge den tyske forskeren vil leverkreft være den første krefttypen man kan forhindre ved hjelp av vaksinering.

Hittils er vaksinen for dyr til at den kan bli tatt i bruk over hele verden.  Vaksinen må injiseres, og i fattige land kan dette øke faren for andre sykdommer som smitter ved injisering.  Forskerne jobber med en løsning som vil kunne inhaleres.


Legg til kommentar

27. november, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?