Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Hengt ut i email
Del artikkelen med venner og kolleger

En butikkansatt i Sverige ble hengt ut i emailer til alle ansatte i virksomheten etter at han selv hadde tilstått og nasket i butikken.  Handels i Sverige har stevnet butikkjeden for det de mener er brudd på personloven. 

En ansatt i butikkjeden Teknikmagasinet ble sagt opp i sommer etter at han selv hadde innrømmet å ha nasket i butikken.  I følge LO-Tidningen hadde han stjålet varer for 458 kroner, men senere angret dette.  Han leverte varene tilbake og ba sjefen om unnskyldning.  Dette trodde den lokale butikksjefen var nok, men ledelsen for hele kjeden ønsket å statuere et eksempel.

Hans navn, hvilken butikk han arbeidet i og hans ugjerning ble opplyst i epost til alle ansatte i Teknikmagasinet. Dette mener fagforbundet Handels er brudd på den svenske loven om personvern.

Skremmende
-           Det er en markering fra ledelsen som synes å ville skremme de ansatte, sier Anita Rosman, tillitsvalgt i Handels Stockholmsavdeling, til svenske LO-Tidningen.

Hun ser på fremgangsmåten som alt annet enn bra, og ønsker med denne stevningen å få bukt med den slags en gang for alle.

Rosman sier til LO-tidningen at den ansatte føler seg krenket, og ønsker oppreisning.  Han er fremdeles arbeidsledig etter at han mistet jobben i sommer.  Handels forhandlet i høst med Teknikmagasinet, og krevde 85 000 kroner i skadeerstatning for den krenkelse han ble utsatt for.  Men, partene kom ikke til enighet og Handels valgte derfor å stevne dette for tingretten.

Handels ønsker å få prøvd denne saken for en domstol, og Anita Rosman er ikke sikker på om hun ønsker noe forlik.
-           Det vil være en fordel å få prøvd om det foretaket har begått et lovbrudd. På den måten får vi vite hvor mye personvernloven er verdt, sier hun til LO-tidningen.

Nettiquette
Tidligere har fokus vært på de ansatte og deres bruk av bedriftens datautstyr.  Det generelle rådet har vært å legge ved en Nettiquette ved ansettelser, slik at man allerede fra ansettelsesforholdets start har klare retningslinjer for hva man kan og ikke kan gjøre på bedriftens datamaskiner.

At disse reglene også skulle gjelde for bedriftens ledelse, burde være en selvfølge. 


[Se vår Nettiquette]
[Les mer hos Handel og Kontor]

x;>online book
=position:

Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?