Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kvinner viker unna lederjobben
Del artikkelen med venner og kolleger

En ny undersøkelse viser at kvinner viker unna lederjobbene. I undersøkelsen, som Dansk Industri har gjort, svarer 70 prosent av de kvinnelige lederne som er spurt at de ikke har noen ambisjoner om å nå høyere opp på karrièrestigen.

 

Kun 4 prosent av de danske topplederne er kvinner. Blant mellomlederne er det 7 prosent kvinner. Den danske avisen Børsen slår fast at likestillingen har stått stille. Det er ikke er flere kvinnelige ledere nå enn det var for 10–15 år siden.

- Uutnyttet talent

Administrerende direktør i Dansk Industri, Hans Skov Christensen, sier til avisen at det er et stor uutnyttet talent blant kvinnene. Han mener problemet er at kvinner er overforsiktige, og at de kun søker jobber hvor de er sikre på at de har alle kvalifikasjoner. Skov Christensen sier det er avgjørende å tørre å selge seg selv, og mener at menn er langt flinkere til dette enn kvinner.

Gutta ikke spurt
Det ser ikke ut til at Dansk Industri har spurt mannlige ledere om hvorvidt de har ambisjoner om å klatre høyere på karrièrestigen. Dermed kan man ikke tallfeste hvor mye mer ledervillige menn er enn kvinner.
Dansk Industris undersøkelse «Rekruttering av kvinner til ledelse» er utarbeidet på bakgrunn av svar fra 218 rekrutteringsansvarlige og 322 kvinnelige ledere i Dansk Industris medlemsbedrifter.

 

Les hele undersøkelsen på www.di.dk


Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?